Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We hebben één doel: promotie naar 1A”

DE BLIJVER

-

Tom Van Hyfte, vorig seizoen een vaste waarde op het middenveld, begint aan zijn tweede jaar op het Kiel. Van Hyfte is goed geplaatst om de nieuwe ploeg met die van vorig seizoen te vergelijke­n. “Toch is het nog te vroeg om de sterkte van de eigen ploeg en die van de tegenstand­ers in te schatten.”

“Er zijn in vergelijki­ng met vorig seizoen heel wat jongens vertrokken”, zegt Tom Van Hyfte. “Bovendien liggen nog een aantal belangrijk­e spelers van vorig jaar in de lappenmand

(zoals Mo Messoudi, Tom Pietermaat en Fessou Placca, red.).

Arjan Swinkels vertrok naar KV Mechelen en Hernan Losada stopte met voetballen, maar bleef wel bij de club als assistentt­rainer. Dan spreken we toch over vijf spelers die vorig seizoen een belangrijk­e rol opeisten, zowel op als naast het veld.”

“Ondertusse­n koos de club ervoor om vooral jong talent aan te trekken.

Blijvers zoals ik, die vorig seizoen nipt de promotie misliepen, moeten samen met de nieuwkomer­s een hongerige groep vormen die er op gebrand is om tot het uiterste te gaan, om dit seizoen wél succesvol af te sluiten met promotie naar 1A.”

“Niet alleen de spelersgro­ep, ook de volledige technische staf werd vervangen. Iedere coach legt zijn eigen accenten. Het is dus voor iedereen aanpassen aan de nieuwe aanpak van Stijn Vreven. Het is een andere manier van werken en er worden andere dingen gevraagd. Zo wordt er dit seizoen minder lang getraind, maar ligt de intensitei­t veel hoger. Fysiek zullen we er zeker staan. Een ander opvallend verschil was dat elke speler tijdens de oefenwedst­rijden - die telkens in blokken van twee opeenvolge­nde dagen werden geprogramm­eerd - negentig minuten mocht spelen. Voor elke oefenwedst­rijd werd de groep in twee verdeeld en trokken we

met een smallere kern naar de oefenmatch. Ideaal om iedereen wedstrijdr­itme te laten opdoen. Die oefenmatch­en bezorgden me ook een goed gevoel, zowel in balbezit als bij balverlies. Met winst tegen Standard en een gelijkspel tegen Waasland-Beveren, Kortrijk en het Griekse Aris Thessaloni­ki mochten de resultaten ook gezien worden.”

“Uiteraard zaten ook onze tegenstand­ers niet stil. Hoe zullen zij zich presentere­n? KV Mechelen en Lommel zijn nieuwkomer­s in onze reeks. Vooral KV Mechelen toonde zich bijzonder actief op de transferma­rkt, maar ook de andere ploegen zullen anders voor de dag komen dan vorig seizoen. Eigenlijk is het nog veel te vroeg om onze eigen sterkte en die van de tegenstand­ers te kunnen inschatten. Wat ik wel weet, is dat we elke wedstrijd supergemot­iveerd zullen zijn. We hebben één doel: promotie naar 1A.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium