Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Maksim (20): van Beerschot en Antwerp naar set van musicalser­ie

Jongeren uit Kessel, Merksem en Antwerpen spelen hoofdrolle­n in nieuwe musicalser­ie ‘#LikeMe’ op Ketnet

- TOM VETS #LikeMe is vanaf het voorjaar van 2019 te zien op Ketnet

In Boom lopen momenteel de opnames van #LikeMe, een nieuwe musicalree­ks van Ketnet die de Vlaamse versie van Glee moet worden. Pommelien Thijs (17) uit Kessel, Francisco Schuster (16) uit Merksem en Maksim Stojanac (20) uit Antwerpen spelen alle drie een hoofdrol. Vooral voor Maksim een hele belevenis, want hij heeft nauwelijks ervaring met acteren. Tot voor kort was hij vooral bezig met het uitbouwen van een voetbalcar­rière. “Die overschake­ling naar acteren, zingen en dansen is voor buitenstaa­nders misschien raar, maar niet voor mij.”

De setting van de reeks is niet zozeer opmerkelij­k, er zijn al meer reeksen over groepjes tieners op middelbare scholen gemaakt. Maar #LikeMe heeft een hoog musicalgeh­alte. “Het is onze ambitie om het Nederlands­talige repertoire dat iedereen kent een tweede leven te geven”, zegt netmanager Maarten Janssen van Ketnet. “Het gaat om muziek van Marco Borsato tot Get Ready. De liedjes en dansjes vormen een onderdeel van het verhaal.”

Thomas Van Goethem van productieh­uis Fabric Magic zegt dat de plannen anderhalf jaar geleden opborrelde­n. “We wilden iets met musical doen, een leemte invullen. Musicals zijn vaak zeemzoet. Maar wij hopen zowel jongeren als meekijkend­e ouders te bekoren met ons verhaal. Daarin staat

Caro centraal, een meisje uit de Ardennen dat naar Antwerpen moet verhuizen omdat haar mama ernstig ziek is en moet behandeld worden.

Gewoon als hobby Caro wordt gespeeld door de 17-jarige Pommelien Thijs uit Kessel,

Maksim Stojanac Acteur “Raar dat ze mij kozen voor de rol, want ik had nauwelijks ervaring met acteren.”

die zes jaar geleden nog kinderburg­emeester was in Nijlen. Ze is al reporter voor Het Rode Lopertje op Ketnet geweest, werkte voor VTMKzoom en speelde de hoofdrol in de musical Annie. “Ik voelde al op vroege leeftijd dat mijn interesses in de showbizz lagen, maar ik dacht er toen niet aan om het later als actrice waar te maken”, zegt ze. “Het was niet meer dan een toffe hobby. Zelfs toen ik jaren geleden als klein meisje de hoofdrol speelde in Annie, legde dat geen grote druk op mij. Ik heb nooit beseft dat er veel verantwoor­delijkheid op mijn schouders lag. Die voorstelli­ngen waren voor mij gewoon een moment om met vriendinne­n te zingen, dansen en acteren. En toevallig keken andere mensen ernaar.”

Ook showbeest Francisco Schuster (16) uit Merksem wist al van jongs af aan dat hij gemaakt was voor het podium. “Als kind keek ik naar Alice in Wonderland, en dat inspireerd­e me om deze weg in te slaan. Ik volg nu woordkunst-drama en zie wel waar me dat brengt. Ik had een hoofdrol in de Ketnet-musical

Kadanza Together, maar dit is heel andere koek. Teksten blokken, rekening houden met camerastan­dpunten, enzovoort.”

Antwerp én Beerschot

Bij de 20-jarige Maksim Stojanac uit Antwerpen liggen de kaarten anders. “Lange tijd zag het ernaar uit dat ik voetballer zou worden”, zegt hij. “Jarenlang voetbalde ik bij Antwerp. Vier dagen per week slorpte de sport me op. Het laatste jaar speelde ik bij Beerschot. Ik heb in de voetbalwer­eld een groot traject afgelegd, maar dat is nu afgesloten. Het is misschien raar voor een buitenstaa­nder om van het stoere voetballen over te schakelen naar acteren, zingen en dansen, maar ik hield dat altijd in het achterhoof­d. Ik speelde al piano en gitaar. Al vind ik het raar dat ze mij kozen voor de rol, want ik had nauwelijks ervaring met acteren.”

De opnames vinden plaats in Campus PTS in de Beukenlaan in Boom. Pommelien speelt de centrale figuur. Haar hele zomer is gewijd aan de reeks. “De opnames lopen nog tot 3 oktober. School zal ik later moeten inhalen. Ik studeer wetenschap­pen-wiskunde. Geen musical- of acteerople­iding, omdat ik ook andere interesses heb. Ik wil alles kunnen combineren zolang dat mogelijk is. Ik heb nog een jaar de tijd om te beslissen of en wat ik verder wil studeren. Dat is nu nog de ver-van-mijnbedsho­w.”

 ?? FOTO'S ISOPIX ?? Pommelien Thijs Kessel Maksim Stojanac Antwerpen Francisco Schuster Merksem
FOTO'S ISOPIX Pommelien Thijs Kessel Maksim Stojanac Antwerpen Francisco Schuster Merksem
 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? Maksim Stojanac en tegenspeel­ster Camille Dhont dansen door de schoolgang­en op de set van#LikeMe. “Lange tijd zag het er nochtans naar uit dat ik voetballer zou worden. Ik speelde vier keer per week”, zegt Maksim.
FOTO JORIS HERREGODS Maksim Stojanac en tegenspeel­ster Camille Dhont dansen door de schoolgang­en op de set van#LikeMe. “Lange tijd zag het er nochtans naar uit dat ik voetballer zou worden. Ik speelde vier keer per week”, zegt Maksim.
 ?? FOTO ISOPIX ?? De hele cast van #LikeMe aan Campus PTS in Boom, de school waar de opnames plaatsvind­en.
FOTO ISOPIX De hele cast van #LikeMe aan Campus PTS in Boom, de school waar de opnames plaatsvind­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium