Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Gedwongen rust maakt dat ik me fris voel”

Lotte Kopecky hoopt conditione­el klaar te zijn voor mooie prestaties

-

Vandaag zal Lotte Kopecky in Glasgow voor het eerste actief zijn in de ploegenach­tervolging. De 22-jarige renster uit Niel begint met veel ambitie aan dit Europees kampioensc­hap en hoopt goed voor de dag te kunnen komen.

EK is het eerste evenement dat in aanmerking komt voor kwalificat­ie met het oog op de Olympische Spelen van 2020. Zoals geweten wil ik in Tokio proberen voor medailles te gaan in het omnium en de ploegkoers. Om niet meteen achter de feiten te moeten aanhollen, vind ik het dus belangrijk om in Schotland een goeie start te nemen. Ik denk te mogen zeggen dat ik er klaar voor ben. Na een zware elleboogbl­essure in februari, waardoor het WK piste indoor in Apeldoorn voor mij grotendeel­s de mist in- ging, pakte ik een lange rustpauze om die blessure helemaal te laten genezen. Op dat moment was dat een zware beslissing, maar achteraf bekeken is dat geen slechte zaak geweest. Ik had veel hooi op mijn vork genomen de jaren voordien met een minimum aan rust en daardoor kon ik nu eindelijk de batterijen eens helemaal opladen.” “Ondanks het feit dat ik hard heb getraind in het vooruitzic­ht van de weken die nu volgen (er volgt na het EK ook nog een WK, red.)

voel ik me nog redelijk fris. Mijn conditie is meer dan goed, hoewel ik moet toegeven dat het naar mijn smaak soms nog iets te veel met ups en downs gaat. Toch heb ik er alle vertrouwen in dat ik mooie prestaties ga kunnen neerzetten.”

“In de ploegenach­tervolging is het vooral uittesten of na het defi“Dit nitieve afhaken van Saartje Vandenbrou­cke een nieuwe formatie perspectie­f biedt. In haar plaats kwam Shari Bossuyt. Zij heeft zich al flink ingewerkt, maar ze is nog junior en dus moeten we haar de nodige tijd gunnen om ervaring op te doen en om zich verder te integreren in de ploeg.”

Olympische nummers

“De puntenkoer­s is voor mij eerlijk gezegd eerder een kans om ritme op te doen voor het omnium en de ploegkoers die maandag en dinsdag worden gereden. Dat zijn die olympische nummers en daar is het mij vooral om te doen. De piste van Glasgow is zeker geen supersnel ovaal, maar dat mag goeie uitslagen zeker niet in de weg staan”, besluit de renster van het Lotto-Soudal Ladies team.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium