Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Falconrock op kleinste terras van het dorp

-

Café De Valk heeft het kleinste terras van Oostmalle. Onder de parasol is maar plaats voor één tafeltje. In die omgeving vindt dit weekend het festivalle­tje Falconrock plaats.

Wilfried Somers (60) en zijn vrouw Denise Janssens (61) van café De Valk kwamen op het idee om op de verkeersvr­ije spie gevormd door de Kloosterst­raat en de Rooistraat een parasol met tafeltje te plaatsen. “Onze ingang grenst aan de Lierselei. Maar aan de achterzijd­e hoeven we maar de Kloosterst­raat over te steken om op het driehoekig­e minipleint­je de klanten te bedienen. Hier genieten ze van de stilte. Sommigen vragen om het terrasje vrij te houden”, lacht Denise.

Dit weekend zal het terrasje gevoelig worden uitgebreid, want dan vindt het jaarlijkse Falconrock plaats. “Vorig jaar was het weer slecht. Nu zijn we zeker dat de zon schijnt”, wrijft Wilfried zich in de handen.

Zaterdag 4 augustus zorgen vanaf 19u No Apologies, Neighbours en X Zent voor rockmuziek. Zondag 5 augustus om 16u begint alles wat rustiger met populaire liedjes door Torsten en Rudy Jones. Daarna is het opnieuw rocken geblazen met Road House.

Falconrock vindt in openlucht plaats op de hoek van de Lierselei en de Kloosterst­raat, vlak bij café De Valk, in Oostmalle. De toegang is gratis.

Café De Valk: 03.311.56.36

 ?? FOTO JAN VORSSELMAN­S ?? Uitbaters Wilfried en Denise op hun terrasje tegenover café De Valk, waar Falconrock plaatsvind­t in openlucht.
FOTO JAN VORSSELMAN­S Uitbaters Wilfried en Denise op hun terrasje tegenover café De Valk, waar Falconrock plaatsvind­t in openlucht.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium