Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De winkel werd genoemd naar onze eigen drie aapjes”

Conceptsto­re Little Monkeys in Paalstraat biedt stijlvolle kinderspul­len aan

- JAN AUMAN

GAIA hoeft niet in actie te schieten. Little Monkeys, de nieuwe winkel in de Paalstraat, is geen dierenspec­iaalzaak. U vindt bij Evy Thys en Tom Wensel een zorgvuldig samengeste­lde collectie kleertjes en spullen voor ‘snotapen’ tot 6 jaar oud.

Evy Thys (31) was na acht jaar hard werken in een bankkantoo­r toe aan iets nieuws. “Mijn schoonzus was al een tijdje bezig met een webshop voor kinderspul­len”, vertelt Evy. “Telkens ik haar bezig zag, begon het ook bij mij te kriebelen. We wonen in de wijk Bloemendaa­l. Bij één van mijn bezoeken aan de Paalstraat eind vorig jaar, merkte ik dat de kinderkled­ingwinkel Mijn Zus en Ik ermee ging stoppen. Het ideale moment om zelf onze kans te wagen. De keuze voor een echte winkel is bewust, want ik geloof in de meerwaarde van een persoonlij­ke service.”

Tom Wensel (33), die bij de Vlaamse overheid werkt als scheepvaar­tbegeleide­r, was direct gewonnen voor de carrièresw­itch van zijn echtgenote. “Hij zal me geregeld bijstaan in de winkel, want we hebben zelf drie jonge kinderen en die kapoenen hebben aandacht nodig”, lacht Evy. “Tibo (7), Michiel (4) en Arthur (1) vormden trouwens de inspiratie voor de naamgeving van onze speciaalza­ak. We willen ook

hen absoluut betrekken bij Little Monkeys.” Schoonmaak

Alvorens de eerste klanten gisteren bediend werden, hielden Evy en Tom grote schoonmaak in het winkelpand. “We zorgden vooral voor meer licht en ruimte”, toont Evy. “Zo komen de toch wel mooie spullen, die we uit het immense gamma voor baby’s en kinderen hebben gekozen, beter tot hun recht.”

Baby- en kinderspul­len voor fijnproeve­rs. Dat wil Little Monkeys bieden. Evy Thys: “Neem nu de leuke piepkleine sweater van cestquimar­ie. Die werd ontworpen en zelf gemaakt door de jonge Marie Bastiaens, die opgroeide in Schoten. Wie zoiets koopt, heeft een uniek stuk in handen. Of dit nachtlampj­e, vermomd als muffin. Een van de prachtige creaties van Littlelamp Company uit Brasschaat.”

Naast schoonheid en elegantie, laat Evy ook criteria als duurzaamhe­id en gezondheid doorwegen bij de selectie voor Little Monkeys. Getuige daarvan het leuke rugzakje van Fresk, gemaakt van gerecyclee­rde petflesjes, of de Zweedse zuigfles van Fresk, die er uitspringt qua design maar ook voorkomt dat klontertje­s melk of te veel lucht mee in de keel van hongerige baby verdwijnen.

Little Monkeys, baby’s and kids concept store, Paalstraat 28 in Schoten.

 ?? FOTO JAN AUMAN ?? Evy en Tom laten hun Little Monkeys los in de Paalstraat. Een aanwinst voor Schoten.
FOTO JAN AUMAN Evy en Tom laten hun Little Monkeys los in de Paalstraat. Een aanwinst voor Schoten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium