Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Je kan nergens recuperere­n”

Annelies Dom staat in wegrit voor loodzware opdracht

- (kle)

Annelies Dom is de enige uit de Belgische selectie die in Glasgow de piste en de weg combineert. Het schrikt de 32jarige renster uit Wijnegem niet af, hoewel ze beseft dat het lastig wordt om een mooie uitslag te halen.

“Ik heb het parcours maandag verkend en het valt niet te onderschat­ten. Het is niet alleen voortduren­d draaien en keren, er wachten ons elke ronde ook een vijftal fikse hellingen, waarvan er één bijzonder steil is. Die ligt bovendien het dichtst tegen de aankomst. Er is nauwelijks een zone waar je even kan recuperere­n. Voor de tv-kijker kan het leuk zijn, voor de rensters wordt het afzien. Op zich heb ik daar geen problemen mee. Op zo'n parcours wordt er een natuurlijk­e schifting doorgevoer­d en daar hou ik wel van. Daar kom ik doorgaans het best tot mijn recht. Kijk maar naar Binche, waar ik eind juni op een geaccident­eerd parcours toch de nationale titel pakte.” “Maar ik ben niet naïef. Op nationaal niveau heb ik in die omstandigh­eden een vinger in de pap te brokken, maar dit is een Europees peloton dat veel hoger moet worden ingeschat. Komt daar ook bij

dat ik moeilijk kan inschatten hoe fris ik aan de start zal komen.

Donderdag (gisteren, red.) reed ik de ploegenach­tervolging en morgen moet ik nog aan de bak in de

individuel­e achtervolg­ing. Dat is toch maar vier kilometer hard fietsen, hoor je al eens zeggen. Maar je moet daarin wel tot het uiterste gaan. Zulke inspanning­en worden zwaar onderschat door diegenen die niet weten wat het echt betekent om zo diep te moeten gaan.”

“Toch wil ik de lat niet te laag leggen. Ik mik op een plaats bij de eerste acht. Niet alleen zou dat een prachtig resultaat zijn, het zou me ook een contract bij Sport Vlaanderen kunnen opleveren. Als het mislukt, dan heb ik het tenminste geprobeerd”, besluit de renster van het Lotto-Soudal Ladies Team.

 ?? FOTO MARC VAN HECKE ?? Annelies Dom.
FOTO MARC VAN HECKE Annelies Dom.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium