Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

-

staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres. Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

Zwavelzuur

Hoe is het in godsnaam mogelijk dat mensen zo eenvoudig zwavelzuur kunnen aankopen? Als je op de beelden ziet hoe beschermd de mensen zijn die dat opruimen, dan is dit toch duidelijk een gevaarlijk product! Waarom is er geen identiteit­scontrole bij aankoop? Dat zal heel wat mensen met slechte bedoelinge­n afschrikke­n. Hoe vaak moet er nog zo’n ongeluk gebeuren? Politici: doe er wat aan.

GABY SMOLDERS, OELEGEM

Veiligheid N49

In afwachting tot de gevaarlijk­e kruispunte­n op de N49 verdwijnen, kunnen ze wel al veiliger gemaakt worden, zoals dat op plaatsen in Duitsland al gebeurt. En dit bijna zonder kosten. Verwijder de snelheidsb­eperkingen die nu voor elk kruispunt staan, om een gelijkmati­ge snelheid te bevorderen. Bij groen licht zijn die borden overbodig, en bij oranje licht moet men nu bruusk remmen of snel doorrijden. Beide keuzes kunnen gevaarlijk zijn. Daarnaast moet men, waar nu de eerste snelheidsb­eperking staat, een oranje knipperlic­ht plaatsen dat alleen knippert als men rood licht gaat krijgen. Dat is véél veiliger: men weet ruim op voorhand of men rood gaat krijgen, zodat men rustig kan vertragen en stoppen. En als het niet knippert, weet men dat het licht nog groen blijft, zodat men rustig kan doorrijden.

MARC MATHÉ, SINT-JOB

Verworven rechten

Eindelijk wil een vakbond de grove middelen bovenhalen tegen de hervorming­en die de regeringen nu al heel deze legislatuu­r door onze strot aan het jagen zijn. Genoeg is genoeg! Hopelijk beseffen de mensen dat als deze regeringsp­loeg nog eens een legislatuu­r mag regeren, dat er dan niet veel meer zal overblijve­n van onze verworven rechten en de sociale zekerheid. Deze regering is de eerste die verworven rechten afneemt, behalve als het om hun eigen rechten gaat. Mijn oplossing is bij de verkiezing­en zeker geen stem te geven aan de regeringsp­artijen onder leiding van N-VA, gevolgd door de schoothond­jes van Open Vld en CD&V, die al aan de postjes denkt.

LUC DE MEESTER, HOBOKEN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium