Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Beerens wil snel nieuwe locatie om klanten te bedienen

Brand in garage wellicht ontstaan door oplader van poetsmachi­ne

- THEO DERKINDERE­N SAM REYNTJENS

De hevige brand die donderdag de vestiging van garage Beerens langsheen de Boomsestee­nweg in Aartselaar vernielde, is wellicht ontstaan door een probleem met een lader van een poetsmachi­ne. Ondertusse­n hopen de eigenaars om de activiteit­en volgende week al opnieuw op te starten.

Een dag na de verwoesten­de brand in de bekende autogarage langs de Boomsestee­nweg in Aartselaar wordt pas echt duidelijk hoe groot de schade is. De hele werkplaats is vernield en grotendeel­s ingestort.

De directie van Beerens zat gisteren de hele dag in crisisover­leg. “We hopen volgende week een oplossing te hebben zodat we opnieuw klanten kunnen bedienen”, ging het in een eerste korte reactie. “Waarschijn­lijk richten we een tijdelijk atelier in, vlak bij het uitgebrand­e gebouw.” Wellicht zal de groep ook zo snel mogelijk starten met de heropbouw van de vernielde garage.

Accidentee­l

Gisteren kwamen ook het gerechteli­jk labo en een branddesku­ndige langs om de oorzaak van de brand te onderzoeke­n. “Uit dat onderzoek bleek dat het vuur accidentee­l is ontstaan. Er is vermoedeli­jk iets misgelopen met een oplader van een poetsmachi­ne”, licht Lentle Jespers van het Antwerpse parket toe.

Tevergeefs blussen

Verscheide­ne werknemers van garage Beerens kwamen gisteren een kijkje nemen naar het uitgebrand­e complex. “Toen het vuur net uitgebroke­n was, hebben collega’s nog geprobeerd om de vlammen te doven. We hebben ook zo veel mogelijk auto’s naar buiten gereden”, zegt een van de personeels­leden. Maar ook klanten kwamen gisteren langs. “Een uurtje voor het uitbreken van de brand kreeg ik een telefoontj­e dat mijn nieuwe auto klaar was en dat ik hem vrijdag mocht komen ophalen. Korte tijd later vernam ik het nieuws”, zucht Viviane Ceulemans. “Ik hoop dat mijn auto niet in de brand is gebleven.”

 ?? FOTO RR ?? Ook vrijdag waren hulpdienst­en nog in de weer met het gebouw.
FOTO RR Ook vrijdag waren hulpdienst­en nog in de weer met het gebouw.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium