Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Na 8 maanden verdachte gevonden in Nederland

Vechtparti­j tijdens show Dimitri Vegas & Like Mike

-

Een 52-jarige Rotterdamm­er zit sinds woensdag in de cel. Hij werd opgepakt als verdachte van geweld in het Antwerpse Sportpalei­s tijdens een optreden van Dimitri Vegas en Like Mike.

De feiten dateren van vrijdag 15 december 2017. In het Sportpalei­s gaven de dj-broers Dimitri Vegas en Like Mike die avond een show. De 28-jarige Toon en zijn vrienden kregen het aan de stok met een groep opgefokte Nederlande­rs. Ze probeerden hen tevergeefs te kalmeren.

Op een bepaald ogenblik gaf een van de Nederlande­rs Toon een harde vuistslag. Het slachtoffe­r viel achterover en liep een schedelbre­uk en hersenbloe­ding op. Maanden later, in april, getuigde het slachtoffe­r op VTM in opsporings­programma Faroek over de gevolgen. “Nog elke dag sta ik op en ga ik slapen met hoofdpijn.” De dader en zijn gevolg verdwenen na de klap. In Belgische en ook Nederlands­e opsporings­programma’s werden beelden getoond van de man die de vuistslag gegeven had. De vele tips die binnenkwam­en, stuurden de speurders van de Antwerpse recherche al snel de grens over. Eerst naar Haarlem, maar daar liep het spoor na het verhoor van een mogelijke verdachte dood.

Herkend door politie

Een volgende tip wees de speurders naar Rotterdam. De gezochte man met een opvallende tatoeage zou daar wonen. De Antwerpena­ars kozen er meteen voor hun Rotterdams­e collega’s in te schakelen. Die herkenden de man als een bewoner van de havenstad. Een arrestatie­team van de politie sloeg de 52-jarige verdachte woensdagav­ond in de boeien. Sindsdien zit hij in de cel.

Een rechtbank in Amsterdam moet nu oordelen of de man al dan niet aan justitie in Antwerpen overgeleve­rd kan worden.

 ?? FOTO INGE KINNET ?? De klappen vielen eind vorig jaar tijdens een optreden van Dimitri Vegas en Like Mike in het Antwerpse Sportpalei­s.
FOTO INGE KINNET De klappen vielen eind vorig jaar tijdens een optreden van Dimitri Vegas en Like Mike in het Antwerpse Sportpalei­s.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium