Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vier Belgische toppers

-

Nordmann

Vooruitstr­evend en grensverle­ggend: het zijn inmiddels uitgeholde begrippen geworden, maar toch blijven ze echt van toepassing op de muziek van dit Gentse viertal. Jonge honden die tegelijk ook jazzcats zijn. En de neus niet ophalen voor een zucht elektrisch­e rock-’n-roll. Nordmann staat garant voor opwindende concerten die zich qua intensitei­t nog het best met een hevig orgasme laten vergelijke­n. Dat laatste hebben we zelf – uiteraard – enkel van horen zeggen.

Donderdag 09/08 om 23u, JM Club Stage Melanie De Biasio

Ze was de eerste Belgische act op Later… with Jools Holland en kreeg het – nog een primeur – gedaan dat haar optreden in zwart-wit werd gefilmd. Met No Deal gooide ze wereldwijd hoge ogen. Nadien verraste ze door een halve plaat uit te brengen – met één nummer van 24 minuten – en vorig jaar leverde ze met het intimistis­che Lilies misschien wel de mooiste plaat van 2017 af. Een absoluut toptalent.

Vrijdag 10/08 om 21.30u, Main Stage Bram Weijters’ Crazy Men

Een geschieden­isles hoeft niet saai te zijn. Bram Weijters, een muzikale duizendpoo­t die in het dagelijkse leven onder meer met Raymond van het Groenewoud op het podium staat, stippelt een muzikale wandeling uit door de vaderlands­e jazzrock van Koen De Bruyne. Voor deze exclusieve set laat Weijters zich omringend door de sterkste muzikanten van de hedendaags­e jazzscene. Een muzikale flashback die je tegelijk een blik op de toekomst gunt.

Donderdag 09/08 om 15.30u, Main Stage De Beren Gieren

De prijs voor meest originele groepsnaam hadden ze al op zak, maar voor hun jongste plaat Dug Out Skyscraper­s mocht De Beren Gieren onlangs ook nog de award voor beste Belgische jazz-cd ontvangen. Dit gezelschap rond pianist Fulco Ottervange­r bewijst dat jazz iets van hier en nu is. Geen stofje te bekennen op het repertoire van een van de meest avontuurli­jke bands binnen de landsgrenz­en.

Vrijdag 10/08 om 17.30u, Main Stage

 ?? FOTO THOMAS GEUENS ?? Bram Weijters’ Crazy Men.
FOTO THOMAS GEUENS Bram Weijters’ Crazy Men.
 ?? FOTO RR ?? Nordmann.
FOTO RR Nordmann.
 ?? FOTO RR ?? De Beren Gieren.
FOTO RR De Beren Gieren.
 ?? FOTO KOEN BAUTERS ?? Melanie De Biasio.
FOTO KOEN BAUTERS Melanie De Biasio.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium