Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Aanvallend vinden we de oplossing nog niet altijd”

Kevin Van Haesendonc­k trekt met Berchem naar Lauwe voor eerste bekertrip

-

Berchem maakt zich op voor zijn eerste ronde van de Beker van België. Het West-Vlaamse Club Lauwe is in principe geen al te grote hindernis voor de Rooiploeg, al is trainer Kevin Van Haesendonc­k toch op zijn hoede. Zeker na de slechte generale repetitie van woensdag tegen Zwijndrech­t.

De eerste speeldagen van de Croky Cup leveren steevast onbekende tegenstand­ers op en dat is dit jaar niet anders. Berchem treft voor zijn openingsma­tch in de bekercompe­titie de West-Vlaamse eersteprov­incialer Lauwe en bereidde zich daar dus degelijk op voor.

“We hebben de wedstrijd tussen Lauwe en Kortemark vorige zondag zelf kunnen bekijken en weten waar we ons aan kunnen verwachten”, zegt trainer Kevin Van Haesendonc­k. “Het is een ploeg met enkele leuke, lichtvoeti­ge voetballer­s in zijn rangen. Daarnaast probeert het ook een goed blok neer te zetten. In die zin hebben we woensdag al een uitstekend­e test gehad door tegen Verbroeder­ing Zwijndrech­t (1-0-nederlaag) te spelen.”

“Dat resultaat viel inderdaad wat tegen. Hoewel de groep vooral de opdracht kreeg om niets weg te geven, kan ik niet blind zijn voor het feit dat we aanvallend niet de goede oplossinge­n vonden. Daar zag je dat we de ideeën van spelers als Carrez en Kabir misten om de match open te breken. Toch mag dat geen excuus zijn voor het verlies.”

Kleine blessures

Berchem kent geen echte bekertradi­tie. De voorbije jaren ging geel-zwart er telkens vroeg uit. “Slechte gewoonten zijn er om te doorbreken”, vindt Van Haesendonc­k. “Het is alleszins de bedoeling om zo veel mogelijk rondes te overleven. Die wedstrijde­n kunnen we goed gebruiken om als ploeg te groeien. De voorbereid­ing, mijn eerste als T1, stemt mij voorlopig zeker tevreden. We hebben er een stevige, maar deugdzame stage opzitten. Zo was het leuk om te zien hoe de nieuwkomer­s op een ongedwonge­n manier verwelkomd werden. Enige minpuntje zijn de kleine blessures die her en der opduiken en waardoor sommige spelers nog niet voluit kunnen gaan.”

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Kevin Van Haesendonc­k beleeft bij Berchem zijn eerste voorbereid­ing als T1.
FOTO GOYVAERTS Kevin Van Haesendonc­k beleeft bij Berchem zijn eerste voorbereid­ing als T1.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium