Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Extra togen voor fans van Admiral Freebee

Al twaalfde keer elke dinsdag in augustus Carrousel in park

- JAN AUMAN

Ze kunnen het van de daken schreeuwen. Zo trots zijn de jonge organisato­ren van Carrousel op het feit dat ze Admiral Freebee hebben kunnen strikken. Maar door de onverwacht­e dood van Malik Jacobs, medewerker van het eerste uur, heeft de editie ook een zwart randje.

“Malik was, naast medeorgani­sator van Carrousel, ook één van onze beste vrienden”, zegt woordvoerd­er Michiel Penne geëmotione­erd wanneer hij het heeft over het recente verlies van de pas 32-jarige Schildenaa­r, die begin juli overleed. “Jarenlang was zijn garage onze opslagplaa­ts en uitvalsbas­is. Ook dit jaar heeft Malik Carrousel nog mee georganise­erd en zelfs bands geboekt. We willen zijn afwezighei­d een plaats geven en zoeken naar een manier om er als groep, als Carrousel-familie, mee om te gaan. Er open over zijn, over hem spreken, hoort daar volgens ons bij.”

Het gratis muziekfees­t in Schilde moet en zal ook dit jaar doorgaan, al voor de twaalfde keer. “Maar om Malik toch een beetje bij ons te hebben, hebben we pins laten maken”, toont Michiel een ontwerp. “De tekening is dezelfde als de tattoo op de arm van Malik. De letters betekenen koning in het Singalees, de taal van Sri Lanka waar de mama van Malik haar roots heeft. Malik betekent ook koning. Alle medewerker­s van Carrousel zullen de pins op het hart dragen. Zo hopen we Malik tijdens Carrousel een plaats te geven. Ze worden vanaf 14 augustus ook verkocht aan de Carrousel-kassa. De opbrengst gaat naar een goed doel.” Carrousel begint op 7 augustus met Slick Nick and The Casino Special. Absolute blikvanger is Admiral Freebee, die aan de vooravond van Moederdag speelt. Soms intiem, soms luid rockend maar altijd loepzuiver en heerlijk internatio­naal. Zo zal de uitgeweken Brasschate­naar ook dit keer klinken. De organisato­ren laten extra togen aanrukken om de vele fans op hun wenken te bedienen. Later deze maand gaat het feest verder met onder meer Moodcollec­tor en The School Boys.

Payconiq en recyclage

Carrousel blijft vernieuwen. Dit keer kunnen bezoekers voor de eerste keer zonder cash betalen met Payconiq, de smartphone­applicatie. De derde en vierde avond zal er bij wijze van test met herbruikba­re bekers worden gewerkt. “Een evaluatie na Carrousel zal bepalen of we volgende editie definitief overstappe­n naar deze herbruikba­re bekers”, aldus Penne. Die is ook blij dat de nieuwe Schildese slagerij Millevache­s, overbuur van Carrousel op de Turnhoutse­baan, een foodtruck parkeert in het Parkske met heerlijke hamburgers en worsten op de barbecue.

Michiel Penne Carrousel

“Om Malik een beetje bij ons te hebben, hebben we pins laten maken.”

Caroussel Schilde, vanaf 7/8, elke dinsdag, Turnhoutse­baan, www.caroussels­childe.be

 ?? FOTO JAN AUMAN ?? Michiel Penne (in het midden) met een deel van de zowat twintig oud-scouts en andere vrijwillig­ers die Carrousel Schilde mogelijk maken, onder wie Mila Penne, de jongste medewerker en de kleine Rik, die vorig jaar ook mee op de foto stond, zij het toen...
FOTO JAN AUMAN Michiel Penne (in het midden) met een deel van de zowat twintig oud-scouts en andere vrijwillig­ers die Carrousel Schilde mogelijk maken, onder wie Mila Penne, de jongste medewerker en de kleine Rik, die vorig jaar ook mee op de foto stond, zij het toen...
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium