Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Zomerbar zorgt met cava voor zuiderse sfeer

Gemeente gaf pas half juli toestemmin­g voor L Puesto

-

Een weide aan Fort 2 vormt vanaf dit weekend het decor van de nieuwe Zomerbar Wommelgem. Elke zondag zorgen Eric Caluwé en Candice Meeusen op de Fortbaan voor Spaanse sfeer rond hun geparkeerd­e cavabar.

De lancering van de zomerbar is een primeur voor Wommelgem. “We hadden graag in het fort gestaan, maar uiteindeli­jk is het de zone geworden waar vroeger een trimveldje lag, niet ver van de heemkundig­e kring op de Fortbaan. De toelating van de gemeente kwam pas half juli binnen waardoor we onze ambitieuze plannen om met een grote barbecue te werken, niet kunnen waar- maken. Maar we zorgen voor een relaxte zuiderse sfeer”, beloven de twee uitbaters van L Puesto.

Liever vaste plek

Puesto is Spaans en betekent kraampje. “Met ons kraampje trekken we het hele jaar door langs evenemente­n in de wijde regio, maar deze zomer wilden we graag op een vaste plek in eigen gemeente staan”, vertelt Eric. “Aan boord hebben we naast allerlei dranken onze uitstekend­e cava Grans Moments, die we halen bij Mondovino in Schoten. Dat is een brut gemaakt van drie Catalaanse druivensoo­rten. Door de rijping van minimum elf maanden is de pareling fijn. Door zijn frisse en fruitige afdronk, spreekt hij iedereen aan.”

De Spaanse sfeer op de Fortbaan wordt verder in de hand gewerkt door de muziekkeuz­e en de aanwezighe­id van een tapasbar. Ook een specialist in vishapjes vervoegt de zomerbar. “Dit is een try- out”, vertelt Eric.

“We zullen heel de maand augustus present zijn, elke zondag van 12 tot 19u. We hebben een tent om voor schaduw te zorgen. Er zijn tafels en stoelen, maar mensen mogen strandlake­ns meebrengen.” Zomerbar Wommelgem L Puesto, elke zondag, 12-19u, Fortbaan.

 ?? FOTO JAN AUMAN ?? Eric Caluwé en Candice Meeusen importeren zuiderse vakantiesf­eer in Wommelgem. Het weer zit alvast mee.
FOTO JAN AUMAN Eric Caluwé en Candice Meeusen importeren zuiderse vakantiesf­eer in Wommelgem. Het weer zit alvast mee.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium