Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

-

staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres. Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

Transitmig­ranten

Dat het migratiepr­obleem ernstig moet genomen worden hoeft niet onder stoelen of banken gestoken te worden.

Het positieve van het probleem in Zeebrugge is dat de West-Vlaamse politici dit probleem eindelijk eens serieus moeten nemen nu de migranten zich in hun achtertuin bevinden.

JULIEN COPPENS, ANTWERPEN

Kernenergi­e

Er gaat bijna geen week voorbij of een of ander mankement in een van de kernreacto­ren in ons land komt aan het licht. Akkoord, met kernenergi­e is het steeds alle hens aan dek en ingrijpen waar en wanneer het nodig is. De ondoorzich­tige houding van de regering om de kernreacto­ren al dan niet (langer) open te houden en het ontbreken van een duidelijk toekomstge­richt energiebel­eid doet bij vele mensen vragen rijzen: kunnen we nog zeker zijn dat we in de nabije toekomst nog steeds te allen tijde over elektricit­eit kunnen beschikken?

De vele geruststel­lende boodschapp­en die ons om de oren vliegen zullen ons niet meer kunnen overtuigen dat er geen vuiltje aan de lucht is.

PAUL VAN HERCK, VOSSELAAR

Verworven rechten

Blijkbaar zijn er nog steeds lieden die verworven (on)rechten met alle middelen willen verdedigen. Vastbenoem­de ambtenaren hebben elk jaar recht op 21 dagen ziektekred­iet. Wie gezond blijft kan dat ziektekred­iet opsparen. Een gezonde ambtenaar die na 40 jaar dienst bijvoorbee­ld 400 dagen ziektekred­iet bijeengesp­aard heeft, zal gedurende 400 (werk)dagen afwezighei­d zijn volledig loon behouden. Om het nog wat duidelijke­r te stellen, dat is ongeveer twee jaar. Een niet zo gezonde ambtenaar die het ongeluk had om die ziektedage­n nodig te hebben, krijgt dat geschenk niet. En toch zijn er profiteurs, daarin gesteund door de vakbonden, die dergelijke sociale ongelijkhe­id willen behouden. Partijen die dat onrecht willen wegwerken, worden afgeschild­erd als onmensen.

RENÉ DE RANTER, AARTSERLAA­R

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium