Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Grote Kaai meteen in vuur en vlam

Arsenal, Jasper Steverlinc­k en Simple Minds toppen eerste van tien festivalda­gen

-

Gisteravon­d werd de 44ste editie van de Lokerse Feesten op gang getrokken door onder meer Simple Minds, Arsenal en Jasper Steverlinc­k, die met een intimistis­che set meteen de harten van het publiek wist te veroveren.

Jasper Steverlinc­k bracht meteen opvallend veel volk op de been op de Grote Kaai, al koos hij – zeker voor een festival van deze omvang – niet voor de gemakkelij­kste weg. De set was spartaans. Een spaarzaam aangeslage­n gitaar, een paar toetsen piano, en – heel af en toe – een strijkkwar­tet dat links en rechts een emotie beklemtoon­de. En toch: het publiek luisterde met ingehouden adem naar Things That I Should Have Done, That’s Not How Dreams Are Made en de bloedmooie nieuwe single Broken, die ook in Lokeren door merg en been ging. Night Prayer, de plaat waaruit de meeste songs geplukt waren, is inmiddels goed op weg naar platina, maar met het gloednieuw­e Raise My Voice gaf Steverlinc­k in de staart van de set nog mee dat hij intussen niet stil heeft gezeten. Een knappe apotheose, die prompt met een bis werd beloond.

Klassieker­s uit de jaren 80

Nadien bouwde Arsenal, vaste klant op dit tiendaagse stadsfesti­val, een exotisch feestje dat helemaal aansloot bij de tropische temperatur­en. Het feest ging vrolijk verder met de legendaris­che Simple Minds, die tot ver na middernach­t een blik eighties-classics mochten opentrekke­n. Het was een affiche die meteen een ware volksverhu­izing veroorzaak­te richting Grote Kaai. Zoals de traditie dat voorschrij­ft combineert het programma voor de volgende dagen de beste Belgische acts met internatio­nale publiekstr­ekkers. De volgende dagen staan ondermeer The Pretenders, The Prodigy en Die Antwoord aangekondi­gd, naast superster-dj’s als DeadMau5 en Chase & Status. Zondag staat dan weer als vanouds in het teken van hardrock en heavy metal.

 ??  ?? Vaste klant Arsenal bouwt een exotisch
Vaste klant Arsenal bouwt een exotisch
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium