Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nichtje Antwerpspe­ler Geoffry Hairemans opent broodjesza­ak

Nichtje van Antwerp-speler Geoffry Hairemans opent broodjesza­ak Brulunch

- PATRICK VAN DYCK

Stephanie Vaca-Boutista, het 26-jarig nichtje van de publieksli­eveling van R Antwerp FC, Geoffry Hairemans, opende deze week broodjesza­ak Brulunch in de Gillegomst­raat 46 in Boechout. “Het wordt hard werken, maar daar heb ik geen schrik van”, vertelt de jonge uitbaatste­r.

Vorig jaar verhuisde Stephanie Vaca-Boutista van Deurne naar Boechout. “Ik vind het ideaal om mijn zoontje hier te zien opgroeien”, vertelt ze. “Het landelijke karakter van dit dorp spreekt me enorm aan.”

Hoewel Stephanie nog maar 26 is, doorzwom ze al enkele watertjes. “Ik studeerde af als maatschapp­elijk werker, was enige tijd tandartsas­sistente en werkte al vanaf mijn 15de in enkele horecazake­n.”

Maar de droom om te starten met een eigen zaak liet haar nooit los. “Toen dit pand vrijkwam, heb ik geen seconde getwijfeld. Er is hier veel passage en enkele scholen zijn in de directe nabijheid.” Waarom een broodjesza­ak? “Hoewel er veel eetgelegen­heden zijn in en rond Boechout, ontbreekt hier nog een broodjesza­ak”, zegt Stephanie. “Voor een belegd broodje moest je al naar Mortsel, Borsbeek of Broechem. Het openen van een broodjesza­ak hier in Boechout biedt mogelijkhe­den. Daar wil ik voor gaan.”

De zaak van Stephanie oogt fris en nodigt uit om binnen te sprin- gen of op het terras een broodje te eten bij een kop koffie. “Wie wil, kan ook een bestelling plaatsen”, vult Stephanie aan. “De broodjes worden dan gratis thuis geleverd.”

“Ik heb mijn hart en ziel in deze zaak gestoken”, vertrouwt de sympathiek­e uitbaatste­r ons toe. Naast de klassieker­s biedt Stephanie ook broodjes aan die ze zelf heeft samengeste­ld. “Ieder broodje kreeg een aparte naam. Die hebben we, samen met enkele vriendinne­n, uitgevonde­n.” De zaak is nog maar net geopend, maar de eerste dagen waren best druk. “Familieled­en,

vrienden, buren en passanten sprongen al binnen, feliciteer­den me met de zaak en bestelden een broodje.”

Supporter van The Great Old

Of Geoffry Hairemans al langskwam? “Nog niet, maar dat gaat zeker gebeuren. Ik weet dat hij houdt van een gezond broodje. Ook de andere spelers van Antwerp zijn hier meer dan welkom.” Stephanie is al van kindsbeen af een fervent supporter van The Great Old. “Maar ik zal nu niet zoveel meer kunnen gaan kijken. Hopelijk komt Geoffry verslag uitbrengen of hoor ik hoe de wedstrijd was van mijn papa. Een vuriger supporter van rood en wit is hier moeilijk te vinden.” Ondanks haar jonge leeftijd is Stephanie ervan overtuigd dat deze zaak gaat lukken. “Ik weet dat het hard werken wordt en dat er niet veel vrije tijd zal overschiet­en. Maar ik doe dit graag. Met de opening van Bruluch is een meisjesdro­om in vervulling gegaan.”

 ?? FOTO PATRICK VAN DYCK ??
FOTO PATRICK VAN DYCK
 ?? FOTO PATRICK VAN DYCK ?? Stephanie Vaca-Boutista opende broodjesza­ak Brulunch in Boechout. “Want broodjesza­ken waren er hier niet.” Net zoals er maar weinig supporters van RAFC zijn.
FOTO PATRICK VAN DYCK Stephanie Vaca-Boutista opende broodjesza­ak Brulunch in Boechout. “Want broodjesza­ken waren er hier niet.” Net zoals er maar weinig supporters van RAFC zijn.
 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Geoffry Hairemans.
FOTO PHOTO NEWS Geoffry Hairemans.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium