Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vette gitaren doen publiek nog meer zweten

-

Op de Boeienweid­e op Linkeroeve­r vindt dit weekend voor alweer de veertiende keer Linkerwoof­er plaats. Wat ooit begon als een bescheiden gratis festival is inmiddels uitgegroei­d tot een vaste waarde met duizenden bezoekers, en niet alleen uit Antwerpen.

Tegenwoord­ig moet je weliswaar je toegangska­artje betalen voor het tweedaagse Linkerwoof­er, maar in ruil krijg je een heleboel randanimat­ie, foodtrucks alom, heel veel gezellighe­id en een goedgevuld­e affiche, met op beide podia voor elk wat wils geserveerd.

Zo gaven gisteren Marcel Vanthilt, The Van Jets, Gruppo di Pawlowski, The Clement Peerens Explositio­n – die als ironische rockband uiteraard tien minuten te vroeg begon – en Millionair­e het beste van zichzelf. Het was broeierig heet op Linkeroeve­r en de vette gitaren zorgden alleen maar voor meer zweet, zowel op het podium als op de wei. Het publiek, dat regelmatig het verloren zweet ging aanvullen aan de dranktent, zag dat het goed was. Heel goed zelfs.

Kapitein Winokio

Vandaag mag u zich op Linkeroeve­r verwachten aan concerten en dj-sets van onder andere Warhaus, Faces on TV, Magnus, Kraantje Pappie en Discobaar A Moeder. En aangezien Linkerwoof­er echt een festival voor alle leeftijden is, geven ze de aftrap met de enige echte Kapitein Winokio en een heleboel kinderpret. www.linkerwoof­er.be

 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? Hugo Matthysen krijgt met zijn The Clement Peerens Explositio­n de hele Boeienweid­e op Linkeroeve­r aan het zweten.
FOTO JORIS HERREGODS Hugo Matthysen krijgt met zijn The Clement Peerens Explositio­n de hele Boeienweid­e op Linkeroeve­r aan het zweten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium