Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Lukaku ontmoet idool en baas Jay-Z

Rapper behartigt belangen van Rode Duivel in Amerika

-

Rihanna, Robin Thicke en Shakira. Sinds kort zijn het de collega’s van voetballer Romelu Lukaku. Hij tekende een contract bij de talentenfa­briek van rapper Jay-Z. Donderdaga­vond hebben de twee elkaar voor het eerst ontmoet. En neen, Big Rom gaat geen liedjes maken. Het agentschap zal zijn contacten en contracten aan de overzijde van de oceaan verzorgen.

Het kleedkamer­filmpje van Romelu Lukaku (25) die Ni**as in Paris van Jay-Z en Kanye West rapt, dateert al van vier jaar geleden. Het was dus al langer bekend dat Lukaku een grote hiphopfan is. Donderdaga­vond heeft Big Rom zijn idool Shawn Corey Carter – zoals Jay-Z echt heet – eindelijk ontmoet. Dat gebeurde in het MetLife Stadium in New York waar hij een optreden van Jay-Z en zijn vrouw Beyoncé bijwoonde. Backstage gingen de Rode Duivel (breedlache­nd) en rapper (heel serieus) samen op de foto. In het bijhorende filmpje omhelzen de twee elkaar hartelijk. De eerste ontmoeting zal zeker niet de laatste zijn. In maart vervoegde Lukaku ook de familie van Jay-Z. Niet die thuis met vrouwlief Beyoncé en drie kinderen, wel die van zijn talentenbu­reau Roc Nation. In de muziektak van de goudhaantj­esstal zitten sterren zoals Rihanna, Mariah Carey en DJ Khaled. Ook met hem ging Lukaku gewillig op de foto.

Sinds een aantal jaar kwam daar ook een sportafdel­ing bij, met vooral Amerikaans­e sporters uit het American football en basketbalm­ilieu. NBA-speler Kevin Durant is een van de bekendste namen.

Merk Lukaku

Lukaku is na Jérôme Boateng (Bayern München) de tweede voetballer in de dikke portefeuil­le van Jay-Z. Voetbal – en zeker de Engelse Premier League – wint de laatste jaren aan popularite­it in de Verenigde Staten. Waarom Lukaku dan? Omdat Manchester United er de populairst­e club is, meer dan gelijk welk voetbaltea­m uit de eigen Amerikaans­e voetbalcom­petitie. Maar denkt de diepe spits van Manchester United aan een transfer naar Amerika? Helemaal niet. De talentenfa­briek van Jay-Z is vooral een management­bureau. De sporttak zal dus Lukaku’s commerciël­e belangen behartigen. Lees: zijn contacten, contracten, advertenti­es en sponsordea­ls. Met deze overstap lijkt de diepe spits een merk op zich te willen worden.

De ontmoeting gebeurde tijdens de laatste dagen van Lukaku’s welverdien­de vakantie na het wereldkamp­ioenschap in Rusland. Over enkele dagen zakt hij opnieuw af naar Manchester United. Speciaal voor de start van de Premier League kort hij zijn verblijf in New York zelfs drie dagen in. Pakweg Dries Mertens of Kevin De Bruyne moeten overigens niet hopen op een deal met Jay-Z. Die is alleen geïnteress­eerd in sporters met een uitgesprok­en interesse voor de rapmuziek en -cultuur.

 ?? FOTO RR ?? Romelu Lukaku gaat maar al te graag op de foto met superster Jay-Z.
FOTO RR Romelu Lukaku gaat maar al te graag op de foto met superster Jay-Z.
 ?? FOTO RR ?? Een babbeltje slaan met DJ Khaled.
FOTO RR Een babbeltje slaan met DJ Khaled.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium