Gazet van Antwerpen Stad en Rand

EROPUIT DEZE WEEK

- ELIEN VAN WYNSBERGHE, REBECCA VAN REMOORTERE

1 ZO 05/08 Jour Tibour WWW.JOURTIBOUR.BE

Op drie podia zie je gratis verschille­nde bands en dj’s aan het werk tijdens Jour Tibour. Een muziekfest­ival in het Beekpark dat georganise­erd wordt door de jeugd- en cultuurdie­nst van Nijlen. Op het programma staan onder meer TheColorGr­ey, Blu Samu, School is Cool en DJ Yolotanker. Ook aanwezig op het festivalte­rrein: een toffe bazaar met diverse standjes waar je leuke hebbedinge­tjes vindt.

2 ZA 04/08 Stadswande­ling De Vikingen WWW.MELOUDEURT­STAD.BE

Een historisch­e wandeling die bezoekers meeneemt naar ‘het jaar des Heren’ 836, toen de eerste Vikingen aanmeerden aan de oevers van de Schelde. Een wandeling in de voetsporen van een tot de verbeeldin­g sprekend stuk Antwerpse geschieden­is die start aan het Hendrik Consiencep­lein. De wandeling kost 15 euro per persoon, vikinghapj­es zijn inbegrepen.

3 ZA 04/08

Openluchtf­ilm ‘FC De Kampioenen 3’ LARUM.LANDELIJKE­GILDEN.BE

Op de vooravond van de dorpsfeest­en in Larum (Geel) wordt het dorpsplein aan de kerk voor de derde keer omgebouwd tot een openluchtb­ioscoop. Dit jaar kan jong en oud gratis de avonturen volgen van Pol, Xavier, Markske en DDT in FC De Kampioenen 3: Forever op groot scherm onder de sterrenhem­el. De volgende dag begint het feestprogr­amma met optredens en frietjes.

4 ZA 04/08 - ZO 05/08 Boerenkerm­is WWW.UITINVLAAN­DEREN.BE

De alombekend­e Laakdalse Boerenkerm­is gaat haar 57ste jaargang in en doet dat dit jaar onder meer met een boerenkerm­isquiz, een aquavolley­baltoernoo­i, een crazy kinderfuif, een foute boerenpart­y, een kubb-tornooi en een wedstrijd ‘bakklimmen’, want al die streekbier­en zorgen voor een hoop lege bakken en wat moet men daar anders mee?

5 ZA 04/08 - ZO 05/08

Turnhout Culinair WWW.TURNHOUT-CULINAIR.MOZELLO.BE

Turnhout Culinair is het grootste en gratis toegankeli­jke culinaire evenement van de Kempen en lokt jaarlijks meer dan 15.000 bezoekers. Zestien horecazake­n, cateringbe­drijven en producente­n laten er het beste van zichzelf zien en bieden al gerechten aan vanaf 3 euro. De knepen van het vak worden er uitgelegd tijdens kookinitia­ties voor de bezoekers.

6 ZA 04/08 Festival Swingin’Hulsen WWW.SWINGINHUL­SEN.BE

Swingin’Hulsen moet het gezelligst­e festival van Balen en omstreken zijn. Het familiefes­tival gaat door op het marktplein van Hulsen. Kraantje Pappie, Nevermind Nessie en Freaky Age zorgen voor de muziek. Kom op tijd want voor 19u kan je nog gratis binnen, daarna betaal je 5 euro. Kinderen tot 15 jaar mogen gratis binnenglip­pen.

7 ZA 04/08 - ZO 05/08

Mon Mol Martre WWW.GEMEENTEMO­L.BE

Mon Mol Martre breidt dit jaar uit met een foodcorner met gevarieerd­e foodtrucks. Voor het overige blijft het concept onverander­d: langs de oevers van de Nete tonen artiesten hun kunsten ‘live’, naar het voorbeeld van de kunstwijk in Parijs. Het traject start aan de Markt, langs parking Sint-Pieter, het park Moldersbok en loopt via de Wandelweg langs de oevers van de Nete tot aan de Kersenlaan.

8 ZO 05/08

Kunst 2960 WWW.BRECHT.BE

Beeldende kunstenaar­s krijgen op het Lochtenber­gplein in Sint-Job-in-’t-Goor de kans om hun werken in openlucht tentoon te stellen. Curieus Brecht zet nu al voor het zevende jaar op rij de lokale kunstenaar­s in de verf. Het publiek is welkom om gratis de werken te komen bekijken tussen 11 en 17u.

9 MA 06/08

Swappas/Swap XL WWW.MORTSEL.BE

Tien- tot vijftienja­rigen hebben het getroffen in Mortsel. In het skatepark kruipen zij in de huid van ruimteavon­turiers als Luke Skywalker en vechten ze tegen ruimtesche­pen en aliens. Ze spelen er mee in een trailer van een fictieve sciencefic­tionfilm barstensvo­l speciale effecten. Een activiteit voor échte helden dus! Mee te nemen: sportieve kledij, een drankje en eventueel je eigen skateboard.

10 WO 08/08 Waar is Wally? WWW.SCHOTEN.BE

Waar is Wally? komt tot leven. In de buurt van de jeugddiens­t van Schoten loopt het figuurtje met gestreepte T-shirt en muts verloren. Het is aan jou om hem te zoeken. Kinderen gaan samen met de begeleider­s van de jeugddiens­t op zoektocht en krijgen daarbij tips en aanwijzing­en.

11 VR 10/08 Dansen in het Park WWW.DANSKANT-ANTWERPEN.BE

Een dansliefhe­bber? In Deurne kan je samen met vele anderen volksdanse­n in het prachtige kader van het Rivierenho­f, naast de Spiegelvij­ver aan het kasteel. Je neemt er deel aan eenvoudige internatio­nale dansen die je zo kan meedoen of aan wat moeilijker­e dansen uit Israël, de Balkan, Amerika,… Gewoon kijken en genieten van de muziek kan natuurlijk ook.

12 VR 10/08

Halve marathon WWW.HALVEMARAT­HONPOPPEL.BE

Sportievel­ingen die de loopkilome­ters in de benen hebben kunnen zich inschrijve­n voor de halve marathon van Poppel. Maar ook minder geoefende lopers kunnen er hun kunnen tonen tijdens een wedstrijd van 5,5 kilometer en 11,2 kilometer. Deelnemen kost 6 euro. Haal die loopschoen­en al maar boven.

13 ZA 04/08 Salsa Elegance WWW.SALSAELEGA­NCE.BE

Salsa Elegance is een Antwerpse vereniging die mensen wil samenbreng­en via cultuur en dans. Dat doen ze deze zomer op Spoor Oost in Borgerhout en in Park Spoor Noord. Beginners en gevorderde­n oefenen zaterdag op Spoor Oost alle exotische latin dansstijle­n zoals salsa, LA, Cubaanse salsa, bachata en kizomba, zouk en reggaeton.

14 VR 10/08 - ZO 12/08

Streekbier­enfestival WWW.BBCLAAKDAL.BE/BIERFEESTE­N

Bierliefhe­bbers zitten goed in de Kempen want in Veerle-Laakdal vindt vrijdag de dertigste editie van het Streekbier­enfestival plaats. In het zonovergot­en park en in een grote tent proef je van maar liefst honderd lokale bieren waarvan dertig van het vat. En ondertusse­n worden de magen gevuld tijdens een heerlijke barbecue. De gezellige sfeer wordt op zaterdag verdergeze­t voor de jeugd met tal van events en op zondag wordt er afgesloten met een Vespa Toertocht en optredens van de Laakdalse fanfare en van de ‘Laakdal All Stars’.

15 NOG TOT 30/09

Zomerzoekt­ocht WWW.HOBOKENSPO­LDER.BE

De natuurwerk­ing in de Hobokense Polder bestaat dit jaar veertig jaar. In het kader van dit feestjaar kan je een fiets- en wandelzoek­tocht doen, en dat nog tot 30 september. Een fietstocht van 20 km brengt je langs de mooiste natuurplek­jes van Hoboken en je verkent natuurgebi­eden zoals de Hobokense Polder, de Hollebeekv­allei, Fort 8, Schoonselh­of,… Een wandeltoch­t is 5 km en brengt je doorheen het prachtige natuurgebi­ed.

 ?? FOTO KOEN BAUTERS ?? TheColorGr­ey geeft zondag vanaf 19.50u het beste van zichzelf op Jour Tibour in het Nijlense Beekpark.
FOTO KOEN BAUTERS TheColorGr­ey geeft zondag vanaf 19.50u het beste van zichzelf op Jour Tibour in het Nijlense Beekpark.
 ?? FOTO RR ?? Turnhout wordt dit weekend opnieuw even de culinaire hoofdstad van de provincie.
FOTO RR Turnhout wordt dit weekend opnieuw even de culinaire hoofdstad van de provincie.
 ?? FOTO RR ?? Salsadanse­n in Park Spoor Noord.
FOTO RR Salsadanse­n in Park Spoor Noord.
 ?? FOTO RR ?? Wally loopt woensdag verloren in Schoten.
FOTO RR Wally loopt woensdag verloren in Schoten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium