Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kabaal aan de Schelde

Mechelse dj organiseer­t openluchte­ditie van house- en technofees­t

- ELIEN VAN WYNSBERGHE

Het waren vermoeiend­e dagen voor Mechelaar Axel Van Deyck (25) ofte dj Axel Haube. Drie keer mocht hij de ‘people of Tomorrow’ de afgelopen twee weekends plezieren in Boom. Maar een pauze zit er niet in, want met zijn ‘Kabaal’ palmt hij vandaag zomerbar Jardim in.

“Vorig jaar stond ik ook al een keer op Tomorrowla­nd, maar dit jaar ben ik dus drie keer gevraagd: een keer op de Nico Morano & friends-stage, een keer op The Gathering en ik draaide ook op Brussels Airport bij het vertrek van de vele Tomorrowla­nd-gangers. Een heel toffe ervaring”, vertelt Van Deyck.

Dat de Mechelaar niet aan zijn proefstuk toe is, wordt snel duidelijk. Op zeer jonge leeftijd stond hij al achter de draaitafel­s van de Antwerpse danstempel Café d’Anvers. “Via vrienden ben ik op mijn vijftiende

beginnen te draaien. Op mijn zestien stond ik in Café d’Anvers. Ik heb altijd een voorliefde gehad voor melodische house en techno. Dat is doorheen de jaren niet veranderd.”

Twee jaar geleden richtte Axel Kabaal op. “De eerste editie voor een paar honderd man in Mechelen was meteen tweemaal uitverkoch­t. Een teken voor mij om ermee door te gaan.” Na twee edities in Café d’Anvers is de kelder van Club Vaag de laatste tijd zowat de vaste locatie van Kabaal geworden. “Kabaal maakt het voor mijzelf mogelijk om als dj opnieuw meer mijn ding te kunnen doen. Een tijd lang was ik een van de vaste dj’s van Café d’Anvers. En dan moet je je toch altijd een beetje aanpassen aan de huisstijl. Ik ben blij dat ik me nu opnieuw kan toeleggen op de muziek die écht helemaal mijn ding is.”

Van de tuin naar de kelder

Vandaag is het zomerbar Jardim waar Van

Deyck zijn Kabaal op loslaat. Voor het eerst waagt hij zich daarmee aan een openluchte­ditie. “Jardim ligt vlak aan de Schelde, in een zeer toffe setting. Zeker bij mooi weer is dit een heel leuke locatie. Ik kom er geregeld als bezoeker, maar voor mij zal het de eerste keer zijn dat ik er zelf draai.” Voorzien eveneens het muzikale menu in Jardim: Jickow, Maya Cox, Mantos en Sdsfctn. “Waar de dag vanaf 15u zal beginnen met deephouse, zullen we stilaan meer opbouwen richting techno.” En wanneer Jardim de deuren sluit, wordt er de straat overgestok­en naar Club Vaag en wordt het feest gewoon verdergeze­t. “Daarvoor sla ik de handen in elkaar met Hedonism on the Road, eveneens een house- en technoconc­ept. Zij hielden de dagen voordien een kleine roadtrip en stonden onder meer in Parijs en Brussel. Antwerpen zal hun laatste halte zijn. En zelf zal ik ook nog een keertje draaien in Club Vaag.”

 ?? FOTO DIRK KERSTENS ?? Axel Van Deyck, aka dj Axel Haube, neemt vandaag Jardim in met zijn Kabaalfees­tje.
FOTO DIRK KERSTENS Axel Van Deyck, aka dj Axel Haube, neemt vandaag Jardim in met zijn Kabaalfees­tje.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium