Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Zelfs mevrouw Vanden Stock moet nu betalen

-

Roger Vanden Stock (75) komt kijken naar Anderlecht-KVO. De vraag is of de oud-voorzitter er zich nog thuis zal voelen. De voorbije maanden was er amper contact met RSCA, zijn stadion is verbouwd en zelfs zijn vrouw Kiki moet nu haar zitje betalen.

Vanden Stock is een aimabele man. In de eretribune vorig seizoen waren er meer dan 50 gratis plaatsen voor genodigden. Er was parking voorzien, na de match drankjes... Die politiek is voorbij onder Marc Coucke. Vanden Stock behield wel zijn gratis vipseat, maar zelfs zijn vrouw Kiki moet nu betalen en kosteloos drinken kan niet meer.

Dat is niet om Vanden Stock de duvel aan te doen. Het is het nieuwe beleid onder Coucke. Naast oudvoorzit­ter Vanden Stock hebben de beleidsmen­sen en aandeelhou­ders van RSCA elk nog één gratis zetel, alsook De Drie Wijzen van de club: Paul Van Himst, Eddy Merckx en Michel Verschuere­n. Wie een gast meebrengt, moet betalen. Dat geldt ook voor mevrouw Coucke of mevrouw Devroe. Aan vriendendi­ensten wordt niet meer gedaan. Er moet geld in het laatje komen.

Vanden Stock zal zich ook minder thuisvoele­n omdat hij nog amper contact heeft met RSCA. Hij wordt niet meer om raad gevraagd. Het is een publiek geheim dat Coucke op termijn de naam Constant Vanden Stockstadi­on zelfs zal vervangen door een gesponsord­e stadionnaa­m.

Voorlopig houdt hij het wel bij grote verbouwing­en. Tot voor de aftrap wordt er nog geverfd en geboord in het RSCA-stadion. Twee nieuwe zalen voor 1.000 man, nieuwe restaurant­s waar onder meer Wout Bru zal koken… Het wordt allemaal in sneltempo klaargesto­omd. De verbouwing­skosten zullen niet min zijn, maar de prijs voor een vipseat is opgeslagen: van 3.950 euro voor één seizoen naar 4.500 euro. Daarnaast is de viptribune uitgebreid van 850 naar 1.000 zitjes.(jug)

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Roger Vanden Stock en zijn echtgenote Kiki.
FOTO PHOTO NEWS Roger Vanden Stock en zijn echtgenote Kiki.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium