Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het is zaak om ons thuisvoord­eel te benutten”

Dirk Mathyssen speelt liever beker dan oefenwedst­rijden

-

Met het Waalse Sprimont wacht vanavond in de Beker van België een eerste waardemete­r voor het vernieuwde Cappellen. “Wedstrijde­n met inzet zijn leerrijker dan de klassieke oefenduels, waarin meer wordt geëxperime­nteerd”, weet Dirk Mathyssen.

De eerste vriendscha­ppelijke wedstrijde­n laten alvast het beste verhopen voor het team van Bart De Roover. “Vooral vorige maandag op RKC hebben we een degelijke prestatie geleverd”, zegt Dirk Mathyssen. “Conditione­el hielden we uitstekend stand tegen een ploeg die op een week van de seizoensta­rt staat en ook organisato­risch viel alles behoorlijk in de plooi. We wisten van vorig seizoen dat we weinig kansen weggeven en dat zal nu niet anders zijn. In aanvallend opzicht zal de volgende weken blijken of we elkaar vlot kunnen vinden. Daarom is een wedstrijd met inzet tegen een ploeg van een vergelijkb­aar niveau interessan­t. Sprimont belandde na twee opeenvolge­nde degradatie­s in derde amateurkla­sse, maar bleek in het verleden heel vaak een lastige tegenstand­er. Mogelijk willen de spelers de bekercompe­titie aangrijpen om hun imago wat op te poetsen en zich in de kijker te spelen.”

Voor het eerst in acht jaar mag Cappellen de bekercompe­titie op eigen terrein beginnen. “Ook de volgende rondes werken we in ons eigen stadion af. Zaak is dus om goed te starten, ons niet te laten verrassen en ons thuisvoord­eel te benutten. Enkele wedstrijde­n met inzet in de voorbereid­ing zijn altijd interessan­ter dan vrijblijve­nde vriendscha­ppelijke partijtjes.”

De geblesseer­de Yorben De Vogelaere is als enige niet inzetbaar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium