Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“City Pirates wil nog eens ver komen”

- Yarrith Kwik

Voor City Pirates start het bekeravont­uur zondag om 16 uur thuis tegen het onbekende Huldenberg. Een schijnbaar hapklare brok, ware het niet dat de Merksemnar­en al enkele weken gehavend zijn. “Maar de beker blijft toch altijd een belangrijk­e uitdaging”, zegt Yarrith Kwik.

“We hebben al heel wat fysiek werk achter de rug en trainden soms lang. Nog niet in het bos, nee”, verwijst ancien Yarrith Kwik naar Den Boswach

ter, de bijnaam van coach Yves Van Heurck. “Bovendien was de stage geslaagd, net als de teambuildi­ng. Deze groep is niet veel veranderd en de nieuwkomer­s pasten zich goed in.”

City Pirates lijkt dus ook klaar voor de beker. “Er zijn toch heel wat geblesseer­den, die vooral uit voorzorg aan de kant bleven. Maar de beker is belangrijk, al zullen we die niet winnen. (lacht) City Pirates wil nog eens echt ver komen, dit blijft een uitdaging. Al is de beker ook niet onze sterkste kant. Bovendien ken ik Huldenberg niet. Het is een provincial­er, maar dat betekent niet dat het een makkelijke middag wordt. Alleen: als we straks een mooie affiche willen, moeten we hen kloppen. Met ons talent en ervaring moet dat normaal gezien lukken ook. Als we het niet halen, zal dat enkel en alleen aan onszelf liggen. Het zou mooi zijn: in een van de volgende rondes tegen een ploeg uit eerste amateurkla­sse of zelfs uit 1B. Maar dan graag een ploeg uit de buurt, hé. Want wat heb je eraan om zoals Rupel Boom vorig seizoen naar Eupen te moeten? Nee, de beker is tof, maar dan wel tegen een aantrekkel­ijke ploeg.”

Van Zantvoort, Borges, Verboven en Seifferman­n zijn twijfelach­tig.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium