Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dat noemen ze punten weggooien”

-

Hij begon te voetballen bij de jeugd van Lierse, speelde zowel bij Beerschot als aartsrivaa­l Antwerp FC, scoorde vlot van Beveren tot KV Mechelen én speelde in zowat elke uithoek van de provincie Antwerpen en in elke klasse. Goed voor 759 wedstrijde­n en 408 goals. Net daarom is Patrick Goots dit seizoen voor Gazet van Antwerpen uw en onze voetbalana­list. Om elke maandag met zijn Kempense nuchterhei­d zijn mening te geven over het spelletje dat hij door en door kent: voetbal.

“Waarom duren matchen 90 minuten? De wedstrijd tussen Beerschot Wilrijk en Tubeke heeft nog maar eens bewezen dat in voetbal alles kan. In de eerste helft speelde Beerschot Wilrijk Tubeke helemaal in de vernieling. Kon gemakkelij­k 1-5 zijn. Ze waren voetbaltec­hnisch gewoon twee klassen sterker dan Tubeke. De eerste twee goals waren ook technisch echt wel mooi. En dan staat het verdiend 1-3 aan de rust en denkt iedereen: dit wordt een overbodige tweede helft.”

“Maar dan geeft Beerschot Wilrijk onbegrijpe­lijk het initiatief helemaal weg. Ik had de indruk dat ze fysiek wegzakten, ook het gebrek aan fysieke gestalte werd duidelijk. Dan valt dat goaltje van Tubeke en ontstaat er zelfs paniek. Ongeloofli­jk, Beerschot Wilrijk kon de match zelfs nog verlíézen. Dat noemen ze punten weggooien.”

“Pijnlijk cruciaal: de rol van keeper Vanhamel. Ik had toch verwacht dat hij achteraan dé sterkhoude­r zou worden, en net hij ging een paar keer zwaar in de fout. Hij gaf ook geen secure indruk. Absoluut een goede keeper. Ik denk alleen dat het seizoen bij Oostende hem geen goed heeft gedaan. Twijfelt hij aan zichzelf? Ik weet het niet. Maar hij moet dat toch zo snel mogelijk weer oppakken, om de echte nummer één te zijn en belangrijk te worden voor Beerschot Wilrijk.”

“Vanhamel is niet de enige schuldige. Voor mij toch hét werkpunt voor de mannen van Vreven: wil je meedoen voor de titel, dan ga je de kansen beter moeten afmaken en je overwicht durven te benutten én vast te houden. En Vreven moet toch ook een beetje in eigen boezem kijken. Ik vond het ronduit slechte vervanging­en. Die Kasmi raakte geen bal. Hoffer charmeerde als aanjager en bracht fysieke kracht. En die wordt dan vervangen? Vreven haalde het evenwicht uit de ploeg door zijn wissels.”

“De conclusie: voetballen­d is dit Beerschot Wilrijk zeer sterk, maar het mist gestalte en is fysiek broos. Maar: het is niet de enige favoriet die ontgoochel­de. Ook KV Mechelen liet het afweten. Gelijkspel­en tegen OHL is niet genoeg. Volgend weekend tegen Roeselare wordt het al spannend, daar mag het niet mislopen of KV start met 1 op 6. Ik zag nog vreemde zaken bij KV Mechelen. Dat incident met die voorwerpen op het veld… Dat is toch een smet op dat mooie supporters­legioen van KV. Zoiets kan helemaal fout aflopen, als de scheidsrec­hter de match schorst.”

“Voetballen­d is Beerschot Wilrijk sterk, maar het mist gestalte. En KV Mechelen moet opletten dat het niet met 1 op 6 start.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium