Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Iedereen blij: ‘t Melkhuisje weer open

Gemeente overweegt taverne uit te breiden en terras te overkappen

- JAN BOEY

’t Melkhuisje is weer open en dat wordt door alle gebruikers op applaus onthaald. Sociale ondernemin­g Vlotter houdt de bar nu open. Eerstdaags beslist het schepencol­lege over de uitbreidin­g van de taverne.

Ruim twee maanden bleef de Bomenaar aan deze mooie speeltuin in het park verstoken van drank en toiletten. Toen de vorige huurder aan de gemeente te kennen gaf ermee te stoppen, werd een procedure voor een nieuwe kandidaat opgestart. “Eigenlijk was dat een succes, want er hebben zich liefst vijf kandidaten gemeld. Maar na weken van gepraat bleef er geen enkele kandidaat meer over.”

“Gelukkig hebben we nu met Vlotter een geschikte huurder gevonden. Minder dan een week na hun jawoord zijn ze erin gestapt. Op zich al een huzarenstu­kje”, zegt schepen van Openbare Werken Francis Sanchez (N-VA).

Hij voegt eraan toe dat het schepencol­lege eerstdaags een beslissing neemt over het al dan niet uitbreiden van ‘t Melkhuisje. “Deze zaak is te klein om een heel jaar van

Francis Sanchez Schepen van Openbare Werken (N-VA) ‘‘Deze zaak is te klein om een heel jaar van te leven. Daarom denk ik eraan om het terras mee te overkappen.”

te leven. Zeker als het weer een jaartje tegenslaat, kan je er echt de kost niet verdienen. Ik denk eraan om het ruime terras mee te overkappen, zodat het in de winter een afgesloten ruimte is en in de zomer weer kan opengezet worden. Op die manier zullen de uitbaters beter af zijn. De huurprijs bedraagt slechts 2.500 euro op jaarbasis”, zegt de schepen.

Van 10 tot 18u

Jan Vermeulen, bedrijfsle­ider bij Vlotter (het vroegere Imsir), zegt dat Vlotter al wel wat expertise heeft met sociale tewerkstel­ling en horeca. Zo baat Vlotter inmiddels ook Boomkewies uit en doet het ook de bedrijfsvo­ering van ’t Steencayck­en. “We hebben in ‘t Melkhuisje drie mensen in dienst, van wie één begeleider. Voortaan zijn ’t Melkhuisje en de toiletten weer open. Op maandag en dinsdag zijn we gesloten en voorlopig zijn de openingsur­en van 10 tot 18u. Zodra we in de uurrooster­s van onze mensen meer kunnen ingrijpen, willen we naar twee shiften gaan en alle dagen openen.”

Els Van Els is een van de eerste gebruikers van het terras, samen met dochter Maaike. “Ik wist dat het dicht was en daarom zijn we niet meer geweest. Het is hier een perfecte locatie aan de speeltuin, of om iets te consumeren na een wandeling in het park”, zegt ze. Ook dochter Maaike is dolblij dat ze nu weer naar deze leuke speeltuin kan. “Nu het weer open is, komen we zeker weer meer naar de speeltuin.”

 ?? FOTO'S JAN BOEY ?? Het team van Vlotter baat voortaan’t Melkhuisje uit.
FOTO'S JAN BOEY Het team van Vlotter baat voortaan’t Melkhuisje uit.
 ??  ?? Maaike geniet van de speeltuin.
Maaike geniet van de speeltuin.
 ?? FOTO JB ??
FOTO JB

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium