Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Lierse Kempenzone­n bekert op Lisp

-

Lierse Kempenzone­n bekert zaterdag om 20.00u op het Lisp tegen Francs Borains in het kader van de derde ronde van de Croky Cup. De Walen hadden nochtans thuisvoord­eel, maar zijn bereid gevonden dit af te staan. Lierse hield zaterdag met volledige staf, spelers en hun partners een barbecue. Die werd vooraf gegaan door teambuildi­ng. (kugu)

Bordeaux betaalt Gent 8 tot 10 miljoen euro voor Kalu. AA Gent hoort tijdens deze transferpe­riode de kassa rinkelen. De Buffalo’s hebben de twee duurste uitgaande transfers uit België van deze mercato achter hun naam. Nadat het voor Samuel Gigot meer dan acht miljoen euro ving, mag het op een gelijkaard­ig bedrag rekenen voor de Nigeriaans­e rechtsbuit­en Samuel Kalu. Bordeaux betaalt 8 miljoen euro, een bedrag dat met bonussen kan oplopen tot maximaal 10 miljoen euro. Niet slecht als je weet dat de Nigeriaan anderhalf jaar geleden voor amper 1 miljoen euro werd aangetrokk­en. Kalu moet bij Bordeaux de Braziliaan Malcom vervangen, die voor 41 miljoen euro naar FC Barcelona trok. (vdm)

Mirallas naar Fiorentina. Kevin Mirallas tekent deze week bij de Italiaanse subtopper Fiorentina.

De (ex-)Rode Duivel was na een mislukte uitleenbeu­rt aan Olympiakos teruggekee­rd naar Everton, waar hij met de B-kern moest trainen. Naar verluidt liet hij zijn looneisen zakken om bij Fiorentina een nieuwe kans te krijgen in een topcompeti­tie. Mirallas zou morgen medische testen ondergaan en woensdag beginnen meetrainen. (bla)

Napoli vangt bot voor Ochoa.

Standard heeft een huurbod van Napoli op Guillermo Ochoa (33) geweigerd. De Italiaanse topclub had 500.000 euro over om de Mexicaanse doelman één jaar te huren en wilde daarin een aankoopopt­ie opnemen. Een voorstel dat de Luikse clubleidin­g te laag vindt. Zeker gezien de timing – rond de Champions League-voorrondem­atchen tegen Ajax. Napoli lijkt voorlopig niet van plan zijn bod te verhogen. De club van Rode Duivel Dries Mertens betaalde recent nog twintig miljoen euro voor Udinese-keeper Alex Meret, maar zag de Italiaanse belofte zijn arm breken op training. Ochoa ligt nog een seizoen onder contract in Luik, met de optie op nog een bijkomend seizoen.(bfa)

Yannick Carrasco scoorde bij zijn terugkeer voor Dalian Yifang het enige doelpunt tegen SIPG.

Christian Benteke en Aaron Leya Iseka scoorden elk één keer in de 4-1-zege van Crystal Palace (Benteke) tegen Toulouse (Leya).

Silvio Proto kreeg zaterdag zijn kans bij Lazio tegen Arsenal. De Romeinen verloren met 2-0, na goals van Nelson en Aubameyang. Proto was kansloos.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium