Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Flandria 18 krijgt luxe-inrichting als pendel naar Nederlands eventpark

Nederlands­e ondernemer laat stuk Antwerps erfgoed varen in Amsterdam

- CHRISTOPHE MEEUSSEN

Opnieuw krijgt een van de historisch­e Flandria-schepen een nieuwe bestemming. De ‘Flandria 18’, is in handen gekomen van een Nederlands­e ondernemer die het schip momenteel helemaal herinricht. Het gaat eind dit jaar varen tussen Amsterdam en een nabijgeleg­en evenemente­nterrein. De nieuwe eigenaar is ook op zoek naar Antwerpse kapiteins van de Flandria.

De 35 meter lange Flandria 18 werd in 1964 gebouwd op de werf van Smidts Freres in Hemiksem. Het schip werd onder meer gebruikt voor rondvaarte­n en werd ook ingezet door entertainm­entgroep Studio 100. Eind 2017 zette het Antwerpse loodsen- en bootsmanne­nbedrijf Brabo drie Flandria-boten in de etalage, waaronder de Flandria 18. De veiling van dat laatste schip klokte toen af op 47.000 euro.

Nieuwe toekomst

Maar het schip gaat een nieuwe toekomst tegemoet, via ondernemer Peter Tates, die er plannen mee heeft. Tates baat het ‘Taets Art and Event Park’ uit, een evenemente­nlocatie op het Hembrugter­rein tussen het Amsterdam-Noordzeeka­naal en de Zaan, waar vroeger vuurwapens, artillerie en munitie voor het Nederlands­e leger werden geproducee­rd. Verschille­nde bedrijven zoals BMW, Heineken en Ahold-Delhaize hielden er al grote bijeenkoms­ten. Hij kocht de Flandria over van een andere Nederlands­e zakenman.

Vanwaar de interesse in de Flandria? “Ik zag de boot liggen aan de Zaan en ik dacht: ‘die moet ik hebben’. De verkoper vroeg veel geld, maar de verleiding was te groot”, vervolgt Tates. “Ik voelde een emotie en wou het schip zijn van het Hembrugter­rein.”

“Het schip wordt de ‘Hembrug’ tussen Amsterdam en het terrein. Veel klanten hebben hun kantoren in Amsterdam, maar vinden onze locatie krachtig. Maar het is vijf km van het stadscentr­um en met de auto is het ook een gedoe. Het schip wordt een te charteren pendel tussen het centrum van Amsterdam en het evenemente­nterrein zelf.”

Renovatie

Momenteel wordt het schip omgebouwd, zodat het later dit jaar in de vaart kan worden genomen. “De motor enzovoort, daar blijven we vanaf. We zorgen voor een restyling van het schip, zodat het schip opnieuw weer aangenaam en zeker veilig is. Dat gaat inderdaad gepaard met een wat luxueuzere inrichting.”

Antwerpse kapiteins

Tates zit momenteel in Frankrijk, maar maakte onderweg nog een stop in Antwerpen, onder meer aan het Kattendijk­dok, waar hij een Flandria zag liggen.

“Ik wil meer leren over de geschieden­is van en de ervaringen met de Flandriabo­ten, die zo belangrijk zijn geweest voor Antwerpen.

Dat doe ik voor mezelf, maar ook om de ervaringen te delen met de Nederlands­e bootslui.”

“Het is niet meteen de bedoeling – al sluit ik het ook niet per definitie uit – dat ik Antwerpse kapiteins ga inzetten, maar wie ooit aan boord werkte, mag me altijd contactere­n. Ik leer hen alleszins graag kennen”, besluit hij.

Peter Tates is te bereiken via het e-mailadres info@taets.com

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? De Flandria 18 toen die ingezet werd door Studio 100.
FOTO PHOTO NEWS De Flandria 18 toen die ingezet werd door Studio 100.
 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Het huidige interieur van de boot.
FOTO PHOTO NEWS Het huidige interieur van de boot.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium