Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Gentse trams sporen op lijn 12

-

Vanaf september zet De Lijn Gentse trams met twee stuurcabin­es in op lijn 12 tussen het Centraal Station en het metrostati­on Schijnpoor­t. Door werkzaamhe­den op het kruispunt met de Singel kunnen dan geen trams naar het eindpunt Sportpalei­s rijden.

PCC-rijtuigen uit de Arteveldes­tad beschikken over twee stuurcabin­es. Om terug te keren naar hun vertrekpun­t hebben deze trams geen keerlus nodig. Handig bij evenemente­n en grote werkzaamhe­den.

“De stad Antwerpen moet nog een wissel plaatsen om het terugkeren mogelijk te maken, maar in principe wordt tram 12 vanaf 3 september vervangen door de Gentse rijtuigen”, zegt De Lijnwoordv­oerder Tom Van de Vreken. “Die rijden tussen Astridplei­n en Schijnpoor­t. Halte Melkmarkt is dan tot aan het einde van de werken aan de Singel alleen bereikbaar met lijnen 11 en 24.”

Comfort

Antwerpen krijgt geen afdankertj­es. De Gentse trams bieden zowel voor bestuurder als reiziger veel comfort. De trams hebben een veilig afgesloten bestuurder­scabine uitgerust met airco en beschikken over brede zwenkzwaai­deuren die het in- en uitstappen vlotter maken. De stoelen zijn bekleed met recuperati­eleder en de rijtuigen beschikken over elektronis­che bestemming­saanwijzer­s in kleur, energiezui­nige ledkoplamp­en en dubbele beglazing zoals in de modernere Hermelijne­n. Het waren ook de eerste trams van De Lijn met zogeheten ‘knuffelbum­pers’ om in geval van een aanrijding de ernst van verwonding­en te beperken. Wel moeten de passagiers er rekening mee houden dat de Gentse trams geen middendeur hebben. VoorDe

aan in- en achteraan uitstappen dus.

Moderner

De Gentse trams zijn moderner dan de 105 Antwerpse PCC’s. Die werden in de jaren negentig van de vorige eeuw grondig gerenoveer­d op initiatief van Gie Vandenbril, de laatste directeur-generaal van de Maatschapp­ij van Intercommu­naal Vervoer te Antwerpen (MIVA) die in 1991 opging in De Lijn.

Een paar jaar later, tussen 1999 en 2003, liet De Lijn 22 van de 54 Gentse PCC’s ingrijpend moderniser­en door een Duits bedrijf.

 ?? FOTO YVES JUNDT ?? Zes van deze Gentse PCC-trams verhuisden naar Antwerpen.
FOTO YVES JUNDT Zes van deze Gentse PCC-trams verhuisden naar Antwerpen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium