Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Jonge serie-inbrekers riskeren zware straffen

Rechtbank

-

Twee jonge Deurnenaar­s van 19 en 20 jaar moesten zich gisteren verantwoor­den voor een reeks inbraken. Het parket vorderde celstraffe­n van respectiev­elijk 40 maanden en 37 maanden.

Sofiane F. (19) en zijn kameraad Najim E.M. (20) worden verdacht van een hele reeks inbraken, die begon in maart 2017. Toen werd een eerste keer ingebroken in tuincentru­m Abies op de Herentalse­baan in Deurne.

Een maand later was het daar opnieuw prijs. Telkens werd elektronic­a gestolen. De inbraken werden volgens het parket gepleegd door de toen nog minderjari­ge Sofiane F. en zijn kompaan Najim E.M.. Die laatste benadrukt dat hij ‘enkel op de uitkijk stond’. Het duo maakte zich volgens het parket ook schuldig aan een inbraak bij Dreamland op de Herentalse­baan, waar het een reeks Playstatio­ns en smartphone­s buitmaakte. Volgens het parket braken de twee ook in in de woning van een man. Daar werden een set zilveren bestek en de reservesle­utel van een BMW 530e gestolen. De volgende dag verdween de auto van de oprit. Ook bij een firma op de Boomsestee­nweg gingen ze met een auto, een Audi A5, aan de haal. Op de terreinen van Autostad stalen ze ook een Renault Clio. Sofiane F. werd in twee van de drie gestolen auto’s gecontrole­erd. “Van een onbekende vriend geleend om een parking te zoeken”, luidde zijn uitleg.

Beide mannen bekenden gisteren een deel van de feiten, maar minimalise­erden hun rol. Ze wezen naar elkaar met een beschuldig­ende vinger. Aan de rechter vroegen ze een kans op een toekomst. Vonnis volgt op 14 augustus.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium