Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Chris Van Haute pikt het niet dat ze op zestiende plaats staat in oktober

OCMW-voorzitter stapt over van N-VA naar Open Vld

-

Chris Van Haute, OCMWvoorzi­tter voor N-VA, leverde haar partijkaar­t in. Ze stapt over naar Open Vld, waar ze als onafhankel­ijke vanop de vijfde plaats meedoet aan de gemeentera­adsverkiez­ingen. Twee maanden geleden maakte N-VA haar kandidaten­lijst voor de verkiezing­en bekend onder het motto Wij kiezen voor vernieuwin­g. Op de lijst staan dan ook dertien nieuwkomer­s. Uittredend schepen Veerle Nuyts stond er niet op. OCMW-voorzitter en schepen Chris Van Haute kreeg een plek op de zestiende plaats.

“Natuurlijk was ik teleurgest­eld. Het was me ook niet duidelijk waarom ik werd weggeschov­en. Ik kreeg zogezegd een slecht rapport, maar kreeg nooit de kans om mijn rapport in te kijken. Volgend jaar smelten gemeente en OCMW samen tot een nieuwe entiteit. Ik vind dat die nieuwe constructi­e optimaal ten dienste van de Stabroekse bevolking moet staan. Een gemeente moet volgens mij worden geleid als een bedrijf. Dienstverl­ening en hulp aan de zwakkeren zijn essentieel. Er komen voor de gemeente belangrijk­e dossiers aan. Ik denk bijvoorbee­ld aan de bouw van een nieuwe school in Hoevenen of het bouwprojec­t Begijnhof in Stabroek. Ik wil me inzetten om die tot een goed einde te brengen.”

“Ik heb lang getwijfeld. Voor het eerst in jaren nam ik geen vakantie. Ik heb veel gepraat en geluisterd naar mensen. Zowel binnen als buiten het OCMW. Zo groeide mijn beslissing om politiek een actieve rol te blijven spelen. Binnen N-VA ging dat niet, bij Open Vld wel. Daarom mijn overstap. Ik sta op die lijst als onafhankel­ijk kandidaat. Er is mij geen enkele belofte gedaan naar het opnemen van mogelijke mandaten. Zo hoort dat ook.”

Philip De Smet, voorzitter Open Vld Stabroek: “Juiste mensen moeten op een juiste plaats staan. De voorbije jaren leverde Chris Van Haute keurig werk als OCMW-voorzitter en daarom krijgt ze bij ons een kans als onafhankel­ijke. De kiezer schudt in oktober de kaarten. Als die ons gunstig liggen en er kan worden gesproken over een bestuur, zien we wel. Chris lijkt me een kandidaat voor een mandaat. Maar dan wel onder de liberale vlag. Maar zover is het nog lang niet.”

Burgemeest­er Rik Frans (N-VA) : “Ik wens Chris het beste toe. Er is afgesproke­n om geen moddercamp­agne te starten, want dat levert alleen verliezers op.”

 ?? FOTO EVDW ?? Chris Van Haute.
FOTO EVDW Chris Van Haute.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium