Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Witte rook voor Thibaut Courtois: niets staat vertrek naar Real nog in de weg

- (bla)

Thibaut Courtois krijgt zijn zin. Een dag voor het verstrijke­n van de transferde­adline in Engeland haalt Chelsea met de Spanjaard Kepa een nieuwe doelman. Daarmee is er eindelijk witte rook voor Courtois om naar Real Madrid te trekken. De beste doelman van het WK had al een akkoord met de Koninklijk­e voor een contract van vier seizoenen.

Thibaut Courtois wordt vandaag in het trainingce­ntrum van Chelsea in Cobham verwacht. Officieel omdat hij zich moet verant- woorden voor twee dagen ongewettig­de afwezighei­d. Officieus hoopt hij dat het licht eindelijk op groen gaat voor een vertrek naar Real Madrid. Chelsea heeft Courtois tot het bittere einde aan het lijntje gehouden. De club had er lang over gedaan om een vervanger te vinden. Tegelijker­tijd probeerde het de prijs voor Real Madrid nog meer de hoogte in te jagen. Aan dat wekenlange pokerspel komt nu een einde.

40 miljoen euro

De Spaanse Bask Kepa Arrizabala­ga (23) is de gelukkige. De op- volger van Courtois zou voor maar liefst 80 miljoen euro worden overgenome­n van Athletic Bilbao, een absoluut recordbedr­ag voor een keeper. Hij wordt net als Courtois vandaag in Londen verwacht. Ironisch genoeg was Kepa een jaar geleden de topkandida­at om de nieuwe doelman van Real Madrid te worden. Maar toenmalig trainer Zinédine Zidane bleef maar herhalen dat hij geen nieuwe spelers nodig had en behield het vertrouwen in de Costa Ricaan Keylor Navas. Kepa tekende daarop een nieuw contract bij Bilbao, waardoor Chelsea nu de volle pot moet betalen voor het jonge talent.

Als Chelsea de transfer van Kepa kan afronden, staat niets een vertrek van Courtois naar Real nog in de weg. De Belg had zijn zinnen al geruime tijd op een verhuis naar Madrid gezet. Niet alleen omdat hij er bij de regerende kampioen van Europa kan spelen, ook omdat zijn kinderen er wonen.

Het transferbe­drag van Courtois zou rond de 40 miljoen euro liggen. Slechts de helft van Kepa, maar toch een fikse som voor een speler die nog maar één jaar onder contract lag. Als Chelsea Courtois niet had verkocht, zou hij volgende zomer gratis kunnen vertrekken.

Het transferbe­drag wordt mogelijk nog beïnvloed door een ander transferdo­ssier tussen Chelsea en Madrid. De Londenaren zouden volgens Engelse bronnen de Kroatische middenveld­er Mateo Kovacic willen huren. Madrid zou echter niet geneigd zijn op die vraag in te gaan omdat Kovacic als reservespe­ler voor zijn landgenoot Luka Modric fungeert.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium