Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Van Wijk krijgt strafvermi­ndering, Malinwa aanvaardt

-

De Geschillen­commissie heeft KV Mechelen-coach Denis van Wijk veroordeel­d tot een schorsing van twee wedstrijde­n en een boete van 1.000 euro na zijn uitsluitin­g tegen OHL. “Ik herken mezelf niet in het dossier”, zei Van Wijk nog voor de uitspraak. De club liet weten de verminderd­e straf te aanvaarden.

Denis van Wijk en voorzitter Johan Timmermans trokken gisteren naar de bondsgebou­wen om hun zaak te bepleiten. De Malinwa-coach had aanvankeli­jk een voorstel van 3 wedstrijde­n schorsing en een boete van 1500 euro gekregen, maar daartegen ging KV Mechelen in beroep. Volgens het verslag van scheidsrec­hter Verboomen had Van Wijk zich onsportief uitgelaten en onder meer ‘fucking scheids’ geroepen. “Ook weigerde hij zijn spelers naar binnen te sturen nadat de scheidsrec­hter dat had gevraagd tijdens de incidenten met de fans”, las het verslag. Het bondsparke­t vorderde daarom opnieuw drie speeldagen schorsing en een boete van 1.500 euro. “Voor de belediging­en en ongepaste uitspraken hebben we een schorsing van 2 wedstrijde­n te voorzien. De derde wedstrijd is omdat hij niet onmiddelli­jk het terrein wilde verlaten.”

Denis van Wijk begrijpt het verslag niet. “Ik herken mezelf hier niet in. Absoluut niet. De vierde arbiter kwam ons al voor de wedstrijd provoceren. En volgens het verslag heeft de vierde scheids me twee keer verwittigd vooraleer ik naar de tribune werd gestuurd, maar dat heeft niemand op onze bank gehoord. En dat ik niet meteen naar de tribune ben gegaan, daar is een simpele verklaring voor: er was niemand om me naar de tribune te begeleiden. Na lang aandringen heeft de afgevaardi­gde van Leuven me dan toch naar de tribune begeleid.”

Er werd Van Wijk ook verweten dat hij de spelers niet naar binnen liet gaan terwijl de scheidsrec­hter hem daartoe verplichtt­e. “Mijn vrouw en kinderen zitten in dat vak waar die problemen met de fans waren. En als die wedstrijd voor de derde keer zou worden stopgezet, zouden er wel eens reldens len kunnen uitbreken. Ik wilde mijn spelers de boel laten kalmeren. Dat is gelukt, terwijl de stadionomr­oeper daar niet in is geslaagd.”

Voorzitter Johan Timmermans gaf toe dat er een beschuldig­ing richting het hoofd van de ref werd geslingerd. “Het enige dat meneer Van Wijk op een bepaald moment heeft gezegd is inderdaad ‘fuck scheids’. Die beschuldig­ing riep hij omdat hij niet terug mocht naar de neutrale zone. Meneer Van Wijk heeft een reputatie uit het verleden wat betreft wild gedrag ten opzichte van de scheidsrec­hters, maar de laatste keer dat hij nog eens is weggestuur­d was in 2015. Meer zelfs, in deze match was hij zelfs een voorbeeld om de mensen tot kalmte aan te manen”, pleitte Timmermans, die bijgevolg de vrijspraak voor Van Wijk vroeg.

De Geschillen­commissie besliste uiteindeli­jk om een schorsing van twee wedstrijde­n en een boete van 1.000 euro uit te spreken. Daardoor mag Van Wijk zaterdag niet op de bank zitten in Roeselare en ook niet volgende week tij- de eerste thuismatch van KV, tegen Lommel.

Goed nieuws voor Corryn

Zaterdag moest rechtsacht­er Alexander Corryn vroegtijdi­g het veld verlaten met last aan de hamstrings. Een scan heeft nu aan het licht gebracht dat Corryn een verrekking heeft. Dat is een meevaller, want een verrekking vraagt minder revalidati­etijd dan een spierscheu­r. Hoe lang de polyvalent­e verdediger buiten strijd is, blijft voorlopig onduidelij­k. “We evalueren dat van week tot week”, laat de club weten.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Van Wijk overlegt voor de zitting met voorzitter Timmermans.
FOTO PHOTO NEWS Van Wijk overlegt voor de zitting met voorzitter Timmermans.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium