Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Renée Eyckens’ EK eindigt na val “Gruwelijk om er zo uit te gaan”

- BART SPRUYT

Renée Eykens beleefde een complete nachtmerri­e in de reeksen van de 800m. In volle eindsprint kwam ze jammerlijk ten val. De ontgoochel­ing was immens.

De 800m-reeks van Eykens draaide uit op een rommelige gesloten koers. Iedereen wilde zich goed positioner­en voor de eindsprint. De atletes liepen op een spreekwoor­delijke zakdoek. De Europees beloftekam­pioene geraakte ingesloten en probeerde met de moed der wanhoop een gaatje te vinden. Ze raakte iemand, geraakte uit evenwicht en voor ze het wist, lag ze op de grond. Een halve minuut bleef ze zwaar ontgoochel­d liggen op het blauwe Berlijnse tartan. Tot een sportieve Zweedse concullega haar opraapte en haar mee naar de finish begeleidde. De tranen liepen over Eykens’ wangen. “Ik kan echt niet zeggen wat er gebeurd is. Ze liepen met z’n drieën voor mij. Ze lieten me niet door wat begrijpeli­jk is. Ik kon niet voorbijste­ken en probeerde een gaatje te vinden. Ik struikelde over iemand haar voet en toen was het voorbij”, beschreef ze het onfortuinl­ijke moment. “Het is moeilijk om uit te leggen wat fout ging. Ik raakte iemand en toen lag ik op de grond. Het is niet mijn eigen fout. Als je voelt dat je derde kunt eindigen, komt dat heel zwaar aan. Want ik voelde me echt wel sterk genoeg om door te stoten. Onderweg kreeg ik zeven keer een duwtje. Dat hoort er ook wel bij in een 800m. Maar het was net het duwtje te veel. Het is gruwelijk om er zo uit te liggen. Het is

De altijd nog maar 22-jarige atlete kan zichzelf niets verwijten. “Of ik een risico genomen heb? Ja. Maar hoe moet je je anders plaatsen? Ik ben blij dat ik het geprobeerd heb. Ik heb met mijn trainer een jaar keihard gewerkt om hier te staan. Het was zwaar. De voorbereid­ing was superhard. Maar toch voelde ik me klaar. Het is niet fijn om er op deze manier uit te gaan. Ik heb zoiets nog nooit meegemaakt. Het is moeilijk.”

kak.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium