Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nooit gezien: drie broers in halve finales 400 meter

-

Jonathan Borlée: eerste in zijn serie met 45”19 vanuit de ‘blinde’ baan 8. Kevin Borlée: eerste in zijn serie met 45”29 vauit de ‘blinde’ baan 8. Dylan Borlée: eerste in zijn serie in 45”84 vanuit de slechtste baan 1. Drie broers in een halve finale 400m van een EK: dat is nog nooit gebeurd.

Deel één van de missie is geslaagd: vandaag staan de Borlées, met goede chrono’s, alle drie in de halve finales van de 400m. Een mentale opsteker, na een seizoen vol blessurezo­rgen. Dylan, op zijn eerste 400m op een groot internatio­naal outdoorkam­pioenschap: “Ik wil het niet verstoppen, ik was nerveus. Dit is toch een kleine droom.” Kevin, het kampioensc­hapsbeest: “Dit voelde goed aan, ik kan nog sneller.” Jonathan, die de snelste tijd ooit in de series van een EK liep: “Maar wie nu zegt dat dit de grote Borléeshow is, wel, die heeft te veel gedronken.”

Want Jonathan weet ook wel: vandaag, in de halve finales, komen de beste twaalf van het seizoen in actie. Die waren gisteren vrijgestel­d van de eerste ronde – een behoorlijk belachelij­ke maatregel, in het leven geroepen om de beste Europese lopers aan te trekken. Hoe dan ook: een prima EK-start van de Borleé Brothers.

Ook de Belgische hordeloops­ters op de 400m horden scoren drie op drie. Margo Van Puyvelde (56”70), Justien Grillet en Hanne Claes lopen vandaag de halve finales.(hjb)

 ?? FOTO'S EPA-EFE, AP, BELGA ?? KEVIN BORLÉE JONATHAN BORLÉE DYLAN BORLÉE
FOTO'S EPA-EFE, AP, BELGA KEVIN BORLÉE JONATHAN BORLÉE DYLAN BORLÉE

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium