Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik voelde mijn scheenbeen in twee plooien”

Roy Mauro is meteen strijdvaar­dig ondanks beenbreuk

- KRISTOF SOMERS

Vandaag gaat hij al onder het mes en vervolgens staat hem een maandenlan­ge revalidati­e te wachten: het slot van de bekermatch op Lauwe veranderde alles voor Roy Mauro. De middenveld­er verliest er echter zijn moed niet bij en heeft al zin om terug te vechten.

“Het ging allemaal zo bliksemsne­l”, beschrijft Mauro die noodlottig­e fase. “Ik schoof de bal weg aan de rand van de zestienmet­er, maar een speler van Lauwe hield niet in en trapte vol op mijn been. Gebroken, was mijn eerste reactie. In een reflex stond ik recht om zelf te zien hoe groot de schade was. Toen ik een fractie van een seconde op de grond steunde, voelde ik hoe mijn scheenbeen in twee plooide.”

“Zowel die speler als de kapitein van Lauwe stuurden mij achteraf een berichtje om me een spoedig herstel te wensen. Dat vond ik een mooi gebaar. Ik ben niet kwaad op die jongen, al had hij de situatie beter kunnen inschatten.”

Vandaag wordt Mauro al geopereerd en krijgt zijn been een voorlopige pin als steun. “Ik zal geen gips moeten dragen en na een paar dagen zou ik al met krukken moeten kunnen gaan”, vertelt de 27-jarige Deurnenaar, die voorlopig bij vriend en ploegmaat Jamie Meseure verblijft. “Aan zijn verhaal kan ik me optrekken, want hij is bezig aan een lange revalidati­e na een kruisbandb­lessure. Hoe vlot ik kan herstellen, zal ook afhangen van de manier waarop het bot geneest. De voorbije weken ondervond ik hinder van mijn rug en ik had al hard gewerkt om gewoon voluit te kunnen trainen. Dit is een tegenslag, maar ik sta er positief tegenover en ga proberen om zo snel mogelijk terug te zijn.”

Intussen moet Berchem het stellen zonder zijn sfeermaker en kersverse kapitein. “Ach, iedereen is vervangbaa­r en er zijn genoeg andere jongens die de ervaring hebben om hun verantwoor­delijkheid op te nemen. En wat die sfeer betreft, moet niemand zich zorgen maken. Ik zal ondanks mijn blessure nog regelmatig de kleedkamer binnen lopen. Zelfs mijn positie kan perfect intern worden opgevuld, al kan ik wel begrijpen dat de club nog een alternatie­f zou zoeken.”

Sportief manager Marc De Mulder is alleszins volop de markt aan het afspeuren. “Eenzelfde profiel als Roy wordt moeilijk om te vinden”, klinkt het.

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Roy Mauro kan rekenen op de steun van ploegmaat Jamie Meseure (rechts), bij wie hij voorlopig verblijft.
FOTO GOYVAERTS Roy Mauro kan rekenen op de steun van ploegmaat Jamie Meseure (rechts), bij wie hij voorlopig verblijft.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium