Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik ben opgelucht dat nieuwe ploeg in orde is”

Nathan Van Hooydonck kan vandaag zonder zorgen eerste koers rijden van druk najaar

- (kle)

Nathan Van Hooydonck proefde vorig jaar aan het MAS voor de eerste keer van de sfeer in het Na-Tourdernyc­riterium van Antwerpen. Ook vandaag is de 22-jarige Gooreidena­ar er op en rond de Grote Markt in Antwerpen opnieuw bij.

“Ondanks het minder goede weer van vorig jaar heb ik er toch van kunnen genieten”, zegt Van Hooydonck. “Zo dicht bij huis vind ik het prettig om deel te kunnen uitmaken van een select peloton renners met toch enkele grote namen. Komt daarbij dat het een dernykoers is met veel supporters en kennissen langs de kant van de weg. Ik kijk daar echt wel naar uit.”

Na een prima BK waarin de renner van BMX eind juni zevende werd, reed Van Hooydonck nog amper twee wedstrijde­n. Het criterium in Antwerpen betekent de start van een drukke periode in het najaar.

“Na het BK deed ik het thuis een weekje kalm aan. Daarna trok ik van 3 tot 19 juli op stage naar Livigno. Eind vorige maand reed ik dan de GP Pino Cerami en de Prudential Ride in Londen. Tot gisteren was ik met mijn vriendin enkele dagen in Mallorca, waar ik het nuttige aan het aangename heb gekoppeld. Terwijl mijn vriendin genoot aan het zwembad, trok ik er met mijn fiets op uit voor een stevige training. Daarna was het ook voor mij op een prettige manier even uitblazen. Vanaf nu gaat de focus echter weer helemaal op het wielrennen. Na Antwerpen volgt vanaf maandag de BinckBank Tour. Van 23 tot 26 augustus rij ik dan de hernieuwde Ronde van Duitsland en van 2 tot 9 september volgt de Ronde van Groot-Brittannië. Tenzij ik geselectee­rd zou worden voor de WorldTour-wedstrijde­n in Canada, maar dat zien we dan nog wel. Het volgt allemaal vrij kort op elkaar, maar het moet haalbaar zijn.”

Trouw aan Van Avermaet

Nu er zekerheid is dat Van Hooydonck volgend seizoen met ploegmakke­r Greg Van Avermaet in een gedeelteli­jk nieuwe ploeg terechtkom­t, heeft dat bij de Gooreinden­aar ook voor rust in het hoofd gezorgd. “Officieel heb ik nog altijd niet bijgeteken­d, maar ik vertrouw erop dat het wel in orde komt. Ik wou heel graag aan de zijde van Van Avermaet verder en ben dus een tevreden renner. Het zou voor mij ook niet simpel zijn geweest om naar een andere ploeg op zoek te gaan. Gelukkig is me dat dus bespaard gebleven en kan ik me vanaf nu volledig concentrer­en op wat komt. Te beginnen met dat criterium vandaag in Antwerpen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium