Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Belgische titel heeft niet voor extra druk gezorgd”

Noah Kuavita wil na Belgium’s Got Talent ook imponeren op EK

- (kadr)

Na het succes van onder meer Nina Derwael beginnen ook onze Belgische turnmannen morgen in Glasgow aan hun EK. Bij de nationale ploeg: Noah Kuavita. De Belgische kampioen is de enige Antwerpena­ar in de gymselecti­e.

Bij het grote publiek is Kuavita voorlopig nog vooral bekend van Belgium’s Got Talent, de talentensh­ow van VTM waarin hij het met teamgenoot Jimmy Verbaeys als Interius Fortitudo tot in de finale schopte.

“Een EK is natuurlijk iets anders dan een tv-show”, zegt Kuavita. “Maar het doel op zich blijft wel hetzelfde: aan het publiek laten zien wat ik in mijn mars heb. Alleen stond bij Belgium’s Got Talent het showelemen­t voorop. Nu telt het resultaat en ligt de focus op een correcte uitvoering van de verschille­nde elementen.”

Voor Kuavita betekent Glasgow zijn vuurdoop op een EK bij de seniores. En dat meteen als regerend Belgisch kampioen. “Maar dat zorgt niet voor meer druk of zo. Ik besef wel dat er veel mensen veel van mij verwachten, al geldt dat ook voor de anderen in het team. Maar goed, het is natuurlijk wel iets anders dan een wedstrijd bij de juniores. Er komen drie gymnasten per toestel in actie en alle scores tellen, elke fout wordt dus afgestraft. Maar we zijn er klaar voor. Als ploeg werd er vooraf een plaats in de top twaalf vooropgest­eld, maar zelf mikken we nu toch op een topachtpla­ats. Als we foutloos turnen, moet dat haalbaar zijn. Zelf hoop ik stiekem op een rekfinale. In de aanloop naar dit EK kampte ik met blessures en kon ik niet altijd voluit trainen. Maar door de goede opvolging van de medische staf heb ik nu wel het gevoel dat ik er klaar voor ben.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium