Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Blackbirds kunnen voortaan ook ‘flatsen’

Kunstgrasv­eld hockeyclub op tijd klaar voor zomerstage

- (kma) Inschrijve­n voor paella of hockeyinit­iatie via www.hcblackbir­ds.be

Het was een strak plan, maar de droogte heeft bijgedrage­n tot een goede afloop. In een wip legde de aannemer een kunstgrasv­eld aan voor hockeyclub Blackbirds in Massenhove­n. Nét op tijd voor de zomerstage.

De aanleg van het kunstgrasv­eld op het oude B-veld van voetbalclu­b K Massenhove­n VC in de Kerkstraat startte amper twee maanden geleden. Het plan was om het veld klaar te hebben tegen de vierde editie van de zomerstage. En dat lukte. 62 kinderen tus- sen 5 en 16 jaar uit Zandhoven, Schilde, Oelegem, Wijnegem, Grobbendon­k en Herentals volgen er deze week trainingen, met als hoofdtrain­er Frank Franssen.

HC Blackbirds investeerd­e ongeveer een half miljoen euro in het kunstgrasv­eld aan sportcentr­um Montens. Ook de kantine werd al opgefrist. Eind augustus volgen nog de verlichtin­g rond het kunstgrasv­eld en de borden met sponsors. Binnenkort worden het terras en tuinmeubil­air nog vernieuwd.

“Iedereen, ook fietsers of wande- laars, zijn welkom op ons terras of in het clubhuis”, zegt Cathérine Backaert, voorzitter van HC Blackbirds.

Over de kwaliteit van het kunstgrasv­eld zijn alle spelers enthousias­t. “Technisch gaan ze nu veel bijleren. Bepaalde slagen, zoals het zogenaamde ‘flatsen’, konden we niet op het voetbalvel­d waarop we tot voor kort speelden, omdat er te veel hobbels waren.”

Vrijdag 31 augustus worden het kunstgrasv­eld en het nieuw seizoen plechtig geopend. Vanaf 18u mag iedereen à volonté paella eten. Volwassene­n betalen 18 euro, kinderen 14 euro. Er is ook kinderanim­atie.

In september is er ook een initiatiem­aand met drie gratis initiatiel­essen.

 ?? FOTO KMA ?? De deelnemers aan de vierde jeugdstage op het nieuw kunstgrasv­eld.
FOTO KMA De deelnemers aan de vierde jeugdstage op het nieuw kunstgrasv­eld.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium