Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Mijn 87-jarige moeder is gestruikel­d over een losliggend­e tegel”

Heraanleg Uitbreidin­gsstraat uitgesteld omdat Infrabel geen toestemmin­g geeft om onder treinspore­n te boren

- PAUL VAN ROY

De bewoners van de Piet Van Akenstraat en de Uitbreidin­gsstraat in Niel zijn boos, heel boos. De stoeptegel­s in hun straat zitten schots en scheef en ze eisen een heraanleg. Ze nemen het niet dat ze door de gemeente stiefmoede­rlijk worden behandeld.

“Ons geduld is op”, foetert Patrick Schuerwege­n. “Het is toch een doorn in het oog hoe de voetpaden in de Piet Van Akenstraat en Uitbreidin­gsstraat erbij liggen: oneffenhed­en, putten, klinkers die los liggen, en als het regent staan er overal plassen en zakken we tot aan onze enkels in het water. Al twee jaar klagen we bij het gemeentebe­stuur deze erbarmelij­ke toestand aan, maar er gebeurt niks. De gemeente laat ons links liggen. Wij betalen toch ook belastinge­n?”

Ludo Vermant, de buurman van Patrick Schuerwege­n, toont op zijn smartphone het gehavende gezicht van een vrouw. “Dit is mijn 87-jarige moeder”, zegt Vermant. “Door de losliggend­e klin- kers is ze gevallen, met alle gevolgen van dien.”

Gepland in voorjaar 2018

“De heraanleg van meerdere voetpaden in Niel, waaronder de Uitbreidin­gsstraat, was gepland in het voorjaar van 2018”, aldus gemeenteli­jk communicat­ieambtenaa­r Dominiek De Bruyn. “Door allerhande omstandigh­eden, zoals onder meer een boring onder de spoorlijn, moest de heraanleg van de Uitbreidin­gsstraat worden uitgesteld. Opdat Pidpa de onderborin­g zou kunnen uitvoeren, is een akkoord nodig met Infrabel. Zolang er geen akkoord is, kan de heraanleg van het voetpad niet starten. Ondertusse­n zijn we enige tijd verder en lijkt het erop dat er in de nabije toekomst geen akkoord zal komen. Daarom werd zopas beslist de boring onder de sporen voor onbepaalde tijd uit te stellen. Als gevolg van deze beslissing werd de heraanleg van het voetpad Uitbreidin­gsstraat opnieuw opgenomen in de planning van de aannemer. De werken zijn voorzien voor begin december. Wat de Piet Van Akenstraat betreft, hier zal eerst een expertise worden uitgevoerd om na te gaan of de heraanleg van het voetpad nodig is. Indien dit het geval is, zullen de werken in aansluitin­g met de Uitbreidin­gsstraat worden uitgevoerd.”

Dominiek De Bruyn

Gemeente Niel

“In de Piet Van Akenstraat onderzoeke­n we of een heraanleg nodig is.”

 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? Ludo Vermant en Patrick Schuerwege­n met zijn echtgenote zijn niet te spreken over de staat van het voetpad in de Piet Van Akenstraat.
FOTO JORIS HERREGODS Ludo Vermant en Patrick Schuerwege­n met zijn echtgenote zijn niet te spreken over de staat van het voetpad in de Piet Van Akenstraat.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium