Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Broers laten zich voor Bar Eduard inspireren door... schoonvade­r

Opvolger café Bahnhove in voormalig station van Hove twee dagen open tijdens Zomerendfe­esten

- FILIP SPOELDERS

In het oude station van Hove gonst het van de bedrijvigh­eid. In het pand waar tot vorig jaar café Bahnhove huisde, wordt alles in gereedheid gebracht om Bar Eduard te openen. Een openingsda­tum is er nog niet, maar de zaakvoerde­rs, de broers Van Dessel, geven een voorproefj­e tijdens de Zomerendfe­esten.

Tijdens de Zomerendfe­esten op 24 en 25 augustus kunnen inwoners van Hove de sfeer ontdekken die Bar Eduard in de toekomst wil uitstralen. Binnen zullen de gasten nog niet kunnen, maar in de nieuwe tuin en voor de zaak zal het twee dagen aangenaam vertoeven zijn.

Met de broers Nick, Anthony en Olivier Van Dessel krijgt het gebouw zaakvoerde­rs die reeds veel hebben bereikt in de Antwerpse horecawere­ld. Ze richtten al verschille­nde zaken op en momenteel zijn ze nog steeds de eigenaren van Nick’s Café en Hemingway, beide op de Waalsekaai in Antwerpen.

Laagdrempe­lig

“Ik heb een zwak voor dorpen en de dorpsmenta­liteit. Daarom willen we ons idee van ongedwonge­n op café gaan voor iedereen van Antwerpen naar Hove brengen. Bar Eduard wordt dan ook een zaak waar iedereen welkom zal zijn. We willen laagdrempe­lig zijn en het concept van biercafé van de vorige cafébaas toch een beetje meenemen. Zo is het de bedoeling dat we gaan samenwerke­n met lokale bierbrouwe­rs en kunnen onze gasten kleine hapjes bestellen”, licht Nick Van Dessel toe.

Dat de Hovenaars er zich moeten thuisvoele­n, wordt meteen duidelijk. “De schoonvade­r van mijn broer Anthony is Eddy, of Eduard, Serrien, een bekende dokter en een bekend gezicht in de gemeente. Vandaar onze keuze voor Bar Eduard. Aangezien Anthony op de grens met Hove en Mortsel woont, waren we al langer op zoek naar een pand in Hove. Onder andere het vroegere café Den Eenhoorn, nu Hove Centraal, in het centrum sprak me heel erg aan. Maar daar werd een heel ander concept ontwikkeld. Ook de eerste gesprekken met de eigenaar van Café Bahnhove draaiden op niets uit. Tot de zaak failliet ging en we een succesvol bod deden.”

Op het interieur en de verhalen achter de aankleding is het nog even wachten tot het geheel klaar is. “Maar het gebouw dateert uit de jaren 30 en er zal zeker een link zijn met die periode. Ook een link met de vroegere functie, het station, zal er ongetwijfe­ld zijn.”

De inwoners van Hove moeten

Nick Van Dessel

Bar Eduard

“Bar Eduard wordt een zaak waar iedereen ongedwonge­n op café kan gaan.”

niet wachten tot Bar Eduard de deuren opent, want tijdens de Zomerendfe­esten, eind augustus, zullen ze een eerste keer kennismake­n met de zaak. “De Hovenaren zullen ons wel kennen, maar het is belangrijk om ons te tonen tijdens deze feesten. Tijdens dit evenement zullen we een knipoog maken naar onze opening. In samenwerki­ng met Cristal zullen we een leuke Renault laten komen met een grote toog met een vijftal tapkranen. Er zal muziek worden gespeeld en we plaatsen enkele Franse tafeltjes om een echte bohemiensf­eer te creëren”, verklapt Nick alvast.

Hofke

Links vooraan de zaak wordt het groene perkje opgekuist. “Naast het bekende terras naast de sporen zullen we dit plekje in de schaduw omdopen tot het Hofke van Edouard. De gasten zullen dit op 24 en 25 augustus al kunnen uitprobere­n.”

De zaak moet nog openen maar Nick houdt graag nog andere plannen met Bar Eduard achter de hand. “Als de vraag zich voordoet, kunnen we van de eerste verdieping een restaurant maken met een eerlijke keuken. Maar dat is voor later”, besluit Nick.

 ?? FOTO FILIP SPOELDERS ?? Nick Van Dessel voor de toekomstig­e Bar Eduard.
FOTO FILIP SPOELDERS Nick Van Dessel voor de toekomstig­e Bar Eduard.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium