Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Geen elitair gedoe of blingbling rond de piste”

Derde editie Grote Prijs van Boechout stelt liefde voor het paard centraal

- (pvdy) www.jumpingboe­chout.be

Andy Van Linden (35) van stal De Rollebeek organiseer­t op 17, 18 en 19 augustus voor de derde keer de Grote Prijs van Boechout. “Op onze jumping geen elitair gedoe of blingbling rond de piste, maar wel heel veel liefde voor het paard.”

Eigenaar van stal De Rollebeek, Andy Van Linden en mede-organisato­r Silke Van Lishout (27) uit Boechout hebben woord gehouden.

“Drie jaar geleden rolden we in Boechout voor de eerste keer een driedaagse jumping uit met de belofte om, bij succes, dit feest jaarlijks te herhalen. Met telkens ruim 1.500 paardenlie­fhebbers in en rond de piste mogen we spreken van een groot succes. Het is dan ook logisch dat we deze jum- willen verderzett­en.”

Het duo krijgt overal te horen dat hun jumping een feest is voor de paardenlie­fhebber. “En dat doet deugd”, klinkt het. “Meer nog, we mogen dit jaar de Beker van Antwerpen organisere­n. Het beste bewijs dat ons werk naar waarde wordt geschat.”

Sadist

De Grote Prijs van Boechout zet de liefde voor het paard centraal. Een schril contrast met de paardenbeu­l die wekelijks de kranten haalt. Of Andy, als eigenaar van de stal, geen schrik heeft dat die sadist ook vroeg of laat bij hem in de manege toeslaat? “Alles is hier goed beveiligd. Wat die man bezielt, is niet te vatten. Je moet al flink gestoord zijn om een onschuldig en weerloos dier zo toe te takelen.”

Stal De Rollebeek biedt een gevarieerd driedaags paardeneve­nement aan. Vrijdag springen de minimaster­s over de balken. “Jongeren tussen 11 en 14 jaar mogen dan hun kunnen tonen”, legt Silke uit. “Beginnen doen we rond 18u. We sluiten de dag af met een Fun Afterwork Party. Ambiance verzekerd.”

Zaterdag is het de beurt aan de masters. “De winnaar springt hier vlot over 1,7 meter”, weet Andy.

Daarna worden de tafels gedekt. “De traditione­le barbecue hebben we vervangen door een kip en ribformule. We verwachten ruim 150 deelnemers. Snel inschrijve­n via onze website is de bood- schap.”

Na het eetfestijn zorgt coverband Plug It In voor flink wat decibels rock-’n-roll en enkele liters zweet.

Zondag wordt dan de finale gesprongen met als inzet de Beker van Antwerpen. “Het sportieve hoogtepunt van onze driedaagse”, klinkt het. Tijdens de drie daping gen is er doorlopend kinderanim­atie. De Grote Prijs van Boechout is gratis. “Een reden om niet te komen, is er dan ook niet”, vinden Silke en Andy.

 ?? FOTO PATRICK VAN DYCK ?? Silke en Andytellen af naar hun driedaagse­jumping.
FOTO PATRICK VAN DYCK Silke en Andytellen af naar hun driedaagse­jumping.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium