Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Extreem links (met strepen) claimt stad op mensenmaat

PVDA stelt campagnebe­eld voor: ‘Verover de Stad, stem Peter’

- JAN STASSIJNS

PVDA Antwerpen lanceerde gisteren op het De Coninckple­in haar campagne voor de gemeentera­adsverkiez­ingen. Met de slogan Verover de Stad wil het het linkse alternatie­f zijn. Twee rode strepen op de wang van lijsttrekk­er Peter Mertens moeten die boodschap kracht bij zetten.

“Het is tijd om de stad terug te veroveren op projectont­wikkelaars, haatzaaier­s en achterkame­raars.”

Lijsttrekk­er Peter Mertens klonk erg strijdvaar­dig bij de lancering van het nieuwe campagnebe­eld van de extreem linkse partij. “We horen het stadsbestu­ur zeggen dat het allemaal goed gaat in Antwerpen, heel goed zelfs. En dat zal wel, voor sommigen. Er is nog nooit zoveel cocaïne gesnoven en poen geschept als de laatste jaren.”

Op het campagnebe­eld is Mertens te zien met twee rode geuzenstre­pen op zijn wangen. “Met veel Antwerpena­ren gaat het niet goed”, zegt Mertens. “De armoede stijgt, de luchtvervu­iling en de files nemen toe en de woningprij­zen gaan de hoogte in. Daarvoor staat de eerste streep, om daar een halt aan toe te roepen. De tweede streep is om een alternatie­f te bieden. Om een stad op mensenmaat te claimen, een stad met een groot hart, met leefbare buurten, betaalbare woningen, met gezonde lucht en diversitei­t.”

Sinds dit jaar zijn publieke verkiezing­sborden in Antwerpen niet meer toegestaan. PVDA vraagt met de start van haar campagne aan duizend Antwerpena­ren de affiche voor het raam te hangen. “We zorgen ervoor dat het stadsbestu­ur nergens meer kan komen zonder onze affiches te zien”, zegt Mertens. “Andere partijen hebben de stad volgehange­n

Peter Mertens

Lijsttrekk­er PVDA

“Het stadsbestu­ur zal nergens kunnen komen zonder onze affiches te zien.”

met reclamebor­den van twintig vierkante meter. Dat mag dan wel. N-VA heeft zelfs campagnebu­ssen door de stad laten cruisen. Vroeger mocht je alleen stemmen als je veel geld had. Nu mag je alleen campagnevo­eren als je veel geld hebt. Wel, zij hebben het geld, wij hebben de mensen.”

 ?? FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS ?? Peter Mertens bij het campagnebe­eld van PVDA: ’s mans gezicht met strepen.
FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS Peter Mertens bij het campagnebe­eld van PVDA: ’s mans gezicht met strepen.
 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium