Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bayat duwt Limbombe richting Nantes

- (jve, jug)

Geen Premier League, maar hoogstwaar­schijnlijk de Franse Ligue 1 voor Anthony Limbombe (24). De flankspele­r van Club Brugge trekt normaal gezien naar FC Nantes. Omdat zijn transfer maanden aan een stuk vast zat, schakelde Limbombe de hulp van Mogi Bayat in. En die heeft nu dus een oplossing gevonden in Frankrijk.

Gisteren klonk het dat de transfer van Anthony Limbombe naar Nantes, een Franse middenmote­r, zo goed als rond is. Het transferbe­drag zou net geen acht miljoen euro bedragen en dat is een pak lager dan het bedrag dat Club Brugge - tussen de 12 en 15 miljoen euro - aanvankeli­jk beoogde. Mogelijk loopt het transferbe­drag via bonussen wel nog aardig op.

De overgang naar Frankrijk komt er na een opmerkelij­ke wissel die Limbombe doorvoerde in zijn entourage. Voor de derde keer deze zomer duidde de Ebbenhoute­n Schoen een nieuwe makelaar aan. Drie weken geleden maakte Limbombe nog bekend dat hij op het Engelse Base Soccer rekende om zijn transfer te regelen, maar ook Bayat benaderde Limbombe om de winger uit zijn benarde situatie te halen. Uiteindeli­jk lijkt hij dus aan het langste eind te trekken, terwijl Base Soccer woedend is. Zij blijven met lege handen achter en overwegen een schadeclai­m. Bij Club Brugge wordt voorlopig ontkend dat er een definitief akkoord is.

Het kan overigens goed zijn dat Nantes nog zaakjes doet in België, want samen met Bayat speuren de Fransen de Belgische markt nog af naar een verdediger. Kara Mbodj (Anderlecht) zou daarbij één van de opties zijn.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium