Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nieuwe hoofdtribu­ne van KV ‘wedstrijdk­laar’

- (dipe)

Volgende week vrijdag (17 augustus) speelt KV Mechelen voor het eerst dit seizoen in het vernieuwde AFAS-stadion. Een week voor de aftrap is de nieuwe hoofdtribu­ne nog niet helemaal af, maar wel al ‘wedstrijdk­laar’. De buitentrib­une, de kleedkamer­s en de infrastruc­tuur voor de pers zullen dan voor het eerst gebruikt kunnen worden. Drankgeleg­enheden, restaurant en skyboxen zullen nog niet af zijn. Ook nog niet klaar: het dak. “Voor wie het zich afvraagt: paraplu’s zonder pin zijn toegelaten in het stadion”, aldus het Mechelse bestuur.

De zone achter de hoofdtribu­ne is nog steeds een werf. Er is daarom nog geen doorgang achter de tribune. Op dit moment kan je enkel aan de hoofdingan­g binnen als je op de nieuwe hoofdtribu­ne of in het vak achter doel (aan de fitness) moet zijn (vak K). Voor rolstoelge­bruikers is dit de enige toegang tot het stadion. Wie voor de andere vakken vroeger langs de hoofdingan­g kwam, kan nu ook tijdelijk via een nieuwe ingang (Caputsteen­straat) het stadion binnen.

Elektronis­che toegangspo­ortjes

Nieuw is ook het gebruik van elektronis­che toegangspo­orten, een systeem dat tegen Lommel getest zal worden. Je ticket of je abonnement wordt dus gescand door een elektronis­ch poortje. En, zoals reeds aangekondi­gd, staan er voortaan ook meer gratis bewaakte fietsensta­llingen ter beschikkin­g op fietsenpar­king Lyceum (vlak bij hoofdingan­g en ingang Caputsteen­straat) en de fietsensta­lling aan ingang Liersestee­nweg. Wie met de wagen komt, kan best randparkin­gs Zandpoortv­est of Mechelen-Noord nemen. Vanaf parking Mechelen-Noord rijden er voortaan regelmatig shuttlebus­jes naar ingang Liersestee­nweg.

De club beseft dat mogelijk niet alles van de eerste keer op wieltjes zal lopen. “De vele nieuwighed­en zijn voor iedereen, supporter én medewerker, even wennen. Daarom rekenen we op begrip”, luidt het in Mechelen. “We staan uiteraard open voor alle feedback. En als we één tip mogen geven: kom zeker tijdig naar het stadion.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium