Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Anderlecht verhuurt Dendoncker eerst aan Wolves

- (jug, svc)

Na twee mislukte transferpe­riodes is Leander Dendoncker (23) weg bij Anderlecht. De Rode Duivel zette zijn krabbel bij Wolverhamp­ton. Opvallend genoeg gaat het om een verhuur van één jaar mét een verplichte aankoopopt­ie, alles samen goed voor 15 miljoen. Alleen heeft Anderlecht dat geld dus pas volgende zomer op zijn rekening staan.

De liefde tussen Leander Dendoncker en Wolverhamp­ton krijgt tijd om te groeien. De Engelse promovendu­s gaf deze zomer al 70 miljoen uit omdat het een subtopper wil worden in de Premier League, maar zelfs rijke Engelse clubs moeten rekening houden met de Financial Fair Play. Ze mogen niet meer uitgeven dan wat er binnenkomt. Daarom besloten de

Wolves om Dendoncker eerst te huren voor ruim 1 miljoen met een verplichte aankoopopt­ie van zo’n 13,5 miljoen euro volgende zomer. Dan kan de middenveld­er tekenen tot 2022 en wordt deze transfer pas in het volgende boekjaar opgenomen.

Dendoncker ging akkoord. Volgende zomer moet het contract dan sowieso nog eens bekeken worden en naargelang hij een top- of snertjaar kende, kan er dan verder nagedacht worden over zijn toekomst.

Dendoncker is klaar voor Engeland. “De Premier League is zoals de Champions League”, zei hij. “Hier zijn de beste spelers en Wolverhamp­ton speelt attractief voetbal. Ik was de enige Rode Duivel die nog in België voetbalde. Ik kom naar hier om beter te worden.”

Pas volgende zomer cashen

Voor Anderlecht is het wel een streep(je) door de rekening. Het is dan wel zeker van 15 miljoen, maar hoort de kassa niet meteen rinkelen. Dat gold ook al voor Thelin, die verhuurd werd aan Leverkusen met een aankoopopt­ie van 4 miljoen. Paars-wit strijkt volgende zomer dus mogelijk 19 miljoen op, maar in afwachting daarvan moet voorzitter Marc Coucke andere middelen aanwenden om een verdediger – Sanneh van Midtjyllan­d ? – te gaan halen.

Eens de 15 miljoen gestort zal zijn, wordt Dendoncker wel de op drie na duurste uitgaande transfer in de geschieden­is van Anderlecht - na Tielemans, Mitrovic enLukaku. Bij Wolves gaat hij de concurrent­ie aan met ervaren spelers als Joao Moutinho.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium