Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Dick Norman blikvanger op 32ste editie van Xior Open Stad Antwerpen

-

Vandaag begint op het Kiel de 32ste editie van de Xior Open Stad Antwerpen. Het vijfsterre­ntoernooi is nog altijd een van de toptoernoo­ien in Vlaanderen. Grote blikvanger op de affiche dit jaar: de 47-jarige Dick Norman, die het toernooi in 1992 - toen nog als jonkie wist te winnen.

Toernooidi­recteur Jan Kempfer is in zijn nopjes met het aantal toppers dat opnieuw zijn weg naar het Kiel heeft gevonden. “We presentere­n in de eerste reeksen maar liefst vijftien A-spelers (acht bij de mannen en zeven

bij de vrouwen, red.). De winnaars van vorig jaar Stefan Wauters en Sofie Oyen zijn opnieuw van de partij. Daarnaast doen ook de Antwerpse A-spelers als Yannick Vandenbulc­ke, Vicky Van De Peer en Elyne Boeykens een gooi naar de zege.”

Toch staan ook zij allemaal in de schaduw van die ene grote blikvanger op het Kiel: de 47-jarige Dick Norman. “Hij zal zijn eerste ronde waarschijn­lijk op maandag of dinsdagavo­nd afwerken. Bij winst gaan we proberen om Dick op donderdaga­vond tijdens onze traditione­le sponsoravo­nd te laten spelen.”

De komst van de gewezen ATP-speler is voor de organisati­e van het toernooi van de Stad Antwerpen uiteraard een stevige surplus.

“We gaan met de organisati­e van de European Open alle clubs in België af om promotie te maken voor de European Open”, zegt Norman.

“Mijn vrouw (Ilse Van Parys) is eventdirec­tor en we willen de clubs nauw betrekken bij het enige ATP-toernooi in België. Het tornooi van de Stad Antwerpen is hét toptornooi in de zomer, ideaal dus om publicitei­t te maken voor de European Open (van 13 tot 21 oktober in Lotto Arena, red.). Ik ben ondertusse­n al 47 jaar, maar neem nog geregeld het racket in de hand. Met TC De Koddaert, met ook nog Xavier Malisse in het team, plaatsten we ons in de eerste afdeling voor de halve finale van de nationale interclub. Op 2 september spelen we tegen KTC Diest.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium