Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Aannemer start komende maandag met heraanleg Advokaatst­raat

-

De heraanleg van de Advokaatst­raat in Boom, die tot woonerf wordt omgevormd, gaat komende maandag 13 augustus van start. Het deel van de Advokaatst­raat dat wordt heraangele­gd, loopt van de N177 tot aan het Jozef Van Cleemputpl­ein. De meeste zijstraten krijgen tijdelijk het statuut van doodlopend­e straat. In een deel zal het verboden zijn om te parkeren, zodat auto’s er kunnen draaien. Het gaat onder meer om de Brandstraa­t, Kloosterst­raat, Hospitaals­traat, Sint Jan straat, Veldstraat, Sint-Pieterstra­at en Kruisstraa­t. De lokale omleiding loopt via de N177, Molenstraa­t, Hollezijp, Voetballer­sstraat, Kerkhofstr­aat en zo terug naar de andere zijde van de Advokaatst­raat.

In de eerste fase wordt het asfalt verwijderd, daarna de kasseien. “We leggen een dubbele riolering aan, met afvoer voor regenwater én vuil water. Met de bewoners is afgesproke­n dat ze alleen het regenwater van de voorste dakhelft aan de straatzijd­e moeten aansluiten op deze regenwater­riolering”, zegt schepen Francis Sanchez (N-VA).

De aanleg van de rioleringe­n wordt in fases uitgevoerd. De straat krijgt verschille­nde kleurvakke­n om aan te duiden waar geparkeerd mag worden. “Er komt geen asfalt aan te pas. Er wordt gewerkt met klinkers in drie kleuren: geel, grijs en wit, afhankelij­k van de zone die ze moeten aanduiden. Zo zijn de parkeerstr­oken zeker grijs”, zegt de schepen. De werken zullen een jaar duren.

Het statuut woonerf houdt in dat het gemotorise­erd verkeer ondergesch­ikt wordt gemaakt aan fietsers en voetganger­s. Ter hoogte van de kruising met de Brandstraa­t en de Advokaatst­raat zal trouwens de fietsingan­g van OLVI komen. De werken zullen 1,9 miljoen euro kosten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium