Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ook volwassene­n gaan ‘Wakandy’ leuk vinden”

Andy Peelman laat zich uitdagen in nieuw programma

- (tdl)

Of hij voor een nieuw programma wou cheerleade­n, schapendri­jven, een orkest dirigeren en het VTM Nieuws lezen? Andy Peelman (34), inspecteur Koen uit De

Buurtpolit­ie, zei ‘ja’. Want Andy Peelman, die zegt niet snel nee.

het geleden is dat Andy Peelman zijn échte job nog uitgeoefen­d heeft? Hij denkt diep na. “Dat moet 1 juni 2017 zijn.” Eén jaar, twee maanden en één week: zo lang is het geleden dat Andy Peelman nog zijn politie-uniform van de Brusselse zone Zuid aantrok. Peelman heeft verlof zonder wedde en zou op 1 oktober weer aan de slag gaan, samen met zijn hond Barry. “Maar ik ga mijn verlof verlengen. Dat kan nog, want bij de politie mag je vijf jaar verlof zonder wedde nemen.”

Ook gisteren droeg Andy Peelman zijn echte politie-uniform niet. Zelfs niet dat van inspecteur Koen, zijn personage uit het VTM programma De Buurtpolit­ie. Andy droeg de overall van een racepiloot. Op het circuit van Zolder, leerde hij van zijn goede vriend en racepiloot Anthony Kumpen hoe je een ‘donut’ kunt draaien met een auto: je auto in een cirkel la Hoelang ten slippen. Dat slippen doet hij voor Wakandy, een nieuw programma op kinderzend­er VTM kzoom waarin hij zich laat uitdagen door BV’s, topsporter­s en kijkers. Peelman gaat ook het VTM Nieuws lezen met Freek Braeckman, boksen met Freddy De Kerpel en drummen met Sean Dhondt. “Volwassene­n gaan het ook plezant vinden”, zegt hij. “Met al de stommiteit­en die ik bega.” Het programma is vanaf september te zien. Dan is er ook een nieuw seizoen van De Buurtpolit­ie op VTM én De Buurtpolit­ie - Extra op VTM kzoom, waarin Andy langsgaat bij politiedie­nsten om zijn collega’s aan het werk te zien.

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Andy Peelman amuseert zich op het circuit van Zolder.
FOTO JEFFREY GAENS Andy Peelman amuseert zich op het circuit van Zolder.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium