Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Mister Gay-finalist op lijst Open Vld

Cédric Suetens pleit voor anti-discrimina­tiecharter

-

In de week van de Antwerp Pride pakt de Open Vld-afdeling van Hemiksem uit met een opmerkelij­ke nieuwe kandidaat op de lijst. Cédric Suetens (20), die vorig jaar finalist was in de Mister Gay Belgium-verkiezing, staat bij de liberalen op de tiende plaats.

Cédric Suetens, net afgestudee­rd als hairstylis­t, wil zich vooral engageren in de strijd tegen zinloos geweld. Met de gebeurteni­ssen afgelopen week nog in Gent, waarbij een homokoppel hardhandig werd aangepakt, werd andermaal aangetoond dat het een thema is dat alle aandacht verdient en nodig heeft. De kandidaat spreekt overigens uit eigen ervaring, want was hij in het verleden zelf al tweemaal het slachtoffe­r hiervan. “Ik wil mijn ervaringen ombuigen naar iets positiefs en er mee voor zorgen dat dit anderen niet hoeft te overkomen”, zegt hij. Zo wil hij er ook op toezien dat er binnen de gemeente gewerkt wordt aan een goed gelijkekan­senbeleid. “Ondanks alle bestaande wetgevinge­n waarin de gelijkheid van alle burgers staat ingeschrev­en, zijn gelijke kansen nog lang geen realiteit voor iedereen. Ook de lokale overheden moeten hun steentje hieraan bijdragen”, vindt Cédric. “Ik pleit voor de introducti­e van een anti-discrimina­tiecharter in alle clubs en vereniging­en in Hemiksem. Ook wil ik aandacht vragen voor andere campagnes, zoals het uithangen van de regenboogv­lag.”

Lijsttreks­ter Birgit De Bondt is blij met het engagement van Cédric. “Onze open visie op de maatschapp­ij in al zijn vormen en aspecten sprak Cédric heel erg aan. Hij is jong, enthousias­t en altijd goedgezind. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij toch al heel wat levenserva­ring, die hij wil gebruiken om Hemiksem nog beter te maken”, zegt ze.

 ?? FOTO BART ROGGEMAN ?? Cédric Suetens.
FOTO BART ROGGEMAN Cédric Suetens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium