Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Voor Roy een ronde verder”

-

Op bezoek bij SK Ronse probeert Berchem zondag het slechte nieuws rond kapitein Roy Mauro van zich af te spelen. Middenveld­er Jawad Absisan wil zijn ploegmaat steunen door in de beker door te stoten.

“De blessure van Roy (die vorig weekend zijn scheenbeen brak en

inmiddels geopereerd is, red.) is een spijtige zaak”, opent Absisan. “Naast het veld is hij een topkerel met wie ik goed overeenkom. Op het veld vullen we elkaar aan. Dus zonder hem zal het niet zo simpel zijn. De voorbije twee seizoenen kwamen we bij schorsinge­n al telkens in de problemen met onze krappe kern. Daarom trok de club Jamie Meseure aan, maar die is spijtig genoeg nog niet honderd procent na zijn blessure. Zelf zal ik wellicht wat defensieve­r gaan denken om zijn afwezighei­d op te vangen.”

RWDM?

“Een speler zoals Roy kan je natuurlijk ook niet zomaar vervangen, dus wordt het voor iedereen zoeken op het veld”, vervolgt Absisan. “Het enige wat we voor hem kunnen doen, is een sterke match proberen te spelen en zo een ronde verder gaan. Het zou alleszins leuk zijn om in een eventuele volgende wedstrijd tegen een traditiecl­ub als RWDM uit te komen. Maar op dit moment denk ik daar nog niet te veel over na en probeer ik mij vooral te concentrer­en op deze opdracht tegen Ronse.” Buiten de geblesseer­den Mauro, Meseure en Audin, komt de hele kern in aanmerking voor de wedstrijd tegen Ronse.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium